Dünyanın en büyük turizm fuarı ITB Berlin, kapılarını ziyaretçilere açtı. Dünyanın 189 ülkesinden 10 binin üzerinde turizm firmasının yanı sıra kamu idarelerinin ve yerel yönetimlerin katıldığı fuarda Türkiye 3 bin metrekarelik stantla tanıtılıyor. ITB Berlin'e Antalya adeta çıkarma yaptı. Antalya'dan sektör temsilcileri yanı sıra iş dünyası, kamu ve yerel yönetim temsilcilerinden oluşan kalabalık bir heyet fuara katıldı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de bu yıl 49'uncu kez düzenlenen ve 4-8 Mart tarihleri arasında açık olacak fuarı 114 bini turizm profesyoneli olmak üzere 170 bin kişinin gezmesi bekleniyor. Ayrıca 81 ülkeden 5 bin 700 medya mensubunun takip ettiği fuarda 2015 turizm sezonuna yönelik anlaşmalar imzalanacak. TÜROFED, AKTOB, BETUYAP, KETAV, ATAV, MASTOB gibi turizm örgütlerinin temsilcilerinin katıldığı fuarda kamu kurumlarının yanı sıra Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Muratpaşa Belediyesi de temsil ediliyor.

ITB Berlin 2015'e ATSO adına katılan Başkan Davut Çetin'in yanı sıra yardımcısı Yusuf Hacısüleyman ile yönetim kurulu üyeleri Ömer Dinç ve Ayhan Kızılsavaş Antalya standında turizmcilere destek verdi. ATSO Başkanı Davut Çetin fuarla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Antalya’nın ağırlığı fuarda hissediliyor. Otellerimizin yanı sıra yerel yönetimlerimizin de fuara ilgi göstermeleri, özel sektöre destek vermeleri ve tanıtım çalışmalarına aktif katılmaları sevindiricidir."

Almanya'nın Rusya Federasyonu'ndan sonra Antalya'nın en büyük pazarı olduğu ve kente gelen her dört turistten birini Almanların oluşturduğunu ifade eden Davut Çetin, "Bu yıl, Rusya’da yaşanan kriz, gelen Rus turist sayısına azaltıcı yönde bir etki yapacaktır. Bu azalmanın etkilerini başta Almanya olmak üzere Avrupa pazarları ile azaltmamız gerekiyor. İlk izlenimlerimiz Almanya’dan Antalya’ya gelecek turist sayısında bir artış olacağı yönünde." dedi.