Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, Antalya bölgesinde her yıl 40 bin yatak artışının deniz, kum ve güneş turizmini zora soktuğunu söyledi.

Antalya bölgesine gelen turist sayısı artmazken kıyı bandında beş yıldızlı otel yapımıyla yıllık ortalama 40 bin yatak artışı olduğunu belirten Aydoğan, bölge destinasyonunda aktif turizm sezonu başlamasına rağmen konaklama tesislerin yeterli doluluğa ulaşamadığını kaydetti.

Kontrolsüz 'bende otel yaparım turizmci olurum' anlayışıyla Antalya'da yatak kapasitesini 570 bin ulaştığına dikkat çeken Aydoğan, Manavgat'ta 220 bine ulaştığının altını çizdi.

Müşteri pazarı araştırılması yapılamadan her yapılan otelin Antalya'da turizmi tıkayacağını vurgulayan Aydoğan, bu sene bunu turizmcilerin yüzde 33 oranında Rus turist eksikliğiyle net bir şekilde gördüğünü ifade etti.

Portekiz, Almanya, Fransa, Yunanistan, İtalya ve İspanya'da pazara araştırılması yapılmadan o ülkelerin belediyelerin mevcut oteller dışında yeni bir otel yapımına izin vermediğinin vurgulayan Aydoğan, "Kontrolsüz yatak artışı sonunda deniz, kum ve güneş turizmini tıkadı. Sürekli aynı tip oteller yeni sezonda hizmete açılırken destinasyon bölgesine gelen turist sayısında turist artışı olmadı. Bu sene Rus turizminde yüzde 33'lük düşüş yaşayınca oteller boş kaldı. Turizm çeşitlendirilmesi gerekir. Sahil şeridinde her yıl ayni tip otel yapımıyla sektör kendi bindiği dalı kesmiş durumda." diye konuştu.

Rus turizmindeki yüzde 33'lük düşüşün devam ettiğini belirten Aydoğan, bu sene yüzde 15'lik turizmde bir düşme beklediklerini bölgede turizm gelirlerinde de 1 milyar dolarlık bir düşmenin olacağını sözlerine ekledi.