Antalya Semt Pazarcılar Odası Başkanı Yusuf Öztürk, Kepez ilçesinde bulunan Mısır Çarşısı'nın işletilmesiyle ilgili çalışma yaptıklarını bildirdi.

Yap-işlet-devret modeliyle yapılan ve yeni umutlarla pazarcının AVM'si olacağı söylenen ve bugüne kadar ki işletilme yöntemi ile çok tartışılan Mısır Çarşısı için görüşme başlattıklarını belirten Öztürk, "Kepez Belediyesi yanında bulunan ve hayal kırıklığı olarak nitelendirilen Mısır Çarşısı, soru işaretleriyle Antalya gündemini sürekli olarak meşgul etti. İçinde satış yapan esnafları, dikkat edilmeyen temizlik kuralları ve sürekli değişen esnaf profili ile mimari görselliğinden uzak bir hizmet sunan çarşı için gerekli girişimleri başlatan Antalya Semt Pazarcıları Odası yönetimi, çarşıyı tekrar odaya kazandırmayı planlıyor." dedi.

Mısırı Çarşısı'nın farklı hesaplar uğruna yapıldığını savunan Öztürk, çarşının şu an Antpaş isimli firma tarafından işletildiğini belirtti. Öztürk, sözleşme şartları ve fesih işlemleri ile ilgili sürecin devam ettiğini kaydeden yeni yönetimin çarşının oda bünyesine alınması ile proje uygulamasına geçeceğini vurgulayarak, odaya gelir getiren üyelerine katkı sağlayan bir çarşı haline getirileceğinin altını çizdi. Öztürk, mimari özelliği nedeniyle amacına uygun kullanım projesi ile yeniden canlandırılması planlanan Mısır Çarşısı'nın, vatandaş ve esnaf arasında şimdiden heyecan oluşturduğuna dikkat çekti. Öztürk, çarşı ile ilgili gelişmeleri düzenli olarak oda yayın organlarından üyelerine aktaracaklarını, esnafın desteği ile Mısır Çarşısı’na layık olduğu değeri kazandıracaklarını ifade etti.