Arab African International Bank (AAIB) önemli çalışmalarından dolayı World Finance dergisi tarafından 2017 yılı Mısır’daki ’En İyi Bankacılık Grubu’ ve ’En Sürdürülebilir Banka’ kategorilerinde ödüllere layık görüldü.

AAIB, önemli çalışmalarından dolayı World Finance dergisi tarafından 2017 yılı Mısır’daki ’En İyi Bankacılık Grubu’ ve ’En Sürdürülebilir Banka’ kategorilerinde ödüllere layık görüldü.

AAIB CEO’su Hassan Abdalla, konu ile ilgili değerlendirmesinde, "Bankamızın sürdürülebilirlik yolculuğu üç temel aşamadan geçti. 2003 yılında başlayan ilk aşamada sosyal gelişim için We Owe it to Egypt (Bunu Mısır’a Borçluyuz) Vakfı kuruldu. Bu vakıf, bölgede bir banka tarafından kurulacak ilk vakıftı. Bu girişim, diğer finans kuruluşlarına model oldu ve bir eğilim haline geldi. İkinci aşamada bankamızın sürdürülebilirlik uygulamaları daha da olgunlaştı, çünkü operasyonlarını kademeli olarak sürdürülebilir finans ilkeleriyle uyumlu hale getirmeye başladı. Bunlar arasında risk yönetimi matrisimizi sosyal ve çevresel risk yönetimini içerecek şekilde genişleten ilkeler yer alıyordu. Son olarak, üçüncü aşama, Orta Doğu’da türünün tek örneği ilk platform olan ve kapasite oluşturma ve politika savunuculuğu yoluyla sürdürülebilir finans anlayışını yerleştiren Mostadam’ın kurulmasıyla başlamış oldu’’ dedi.

World Finance’in sözcüsü William Henry ise konu ile ilgili şöyle açıklama yaptı: ’’World Finance, AAIB’nin bu yıl sergilediği, KOBİ kredilerini artırmayı ve sürdürülebilir enerji finans portföyünü genişletmeyi içeren önemli sürdürülebilirlik çabalarını takdirle karşıladı ve 2017 yılı Mısır’daki En Sürdürülebilir Banka kategorisinde ödüle layık gördü. Banka ayrıca entegre yatırımlar ve şubelerindeki finansal hizmetler yoluyla ülkeyi yabancı yatırımlara açtı. Bu çabaları da 2017 yılı Mısır’daki ’En İyi Bankacılık Grubu’ kategorisinde ödüllendirildi’’.