Dini bayramlarda arafalık olarak dağıtılan fındıkta düşük fiyat yüzleri güldürüyor. Kilosu 18 TL'den Kars'ta satışa sunulan kabuklu fındık satıcısını ve alıcısını mutlu ediyor.

2014'te rekolte düşüklüğü ile 9. ayda üretici fiyatlarına 14 TL olarak yansıyan fındık, bu yıl ise üretici fiyatlarına 11 TL olarak yansıyor. Bu düşüşün piyasalara da yansıdığını aktaran Kars merkezde fındık satışı yapan Savaş Yağdıran, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala caddelerin hareketlendiğini, alışverişte olan vatandaşın fiyatları gözlemlediğini söyledi. Yağdıran, bu bayramın gözde ürünün ise düşük fiyatı ile fındık olduğunu iddia etti.

Karadeniz bölgesinde yaşayan vatandaşın ana geçim kaynağı olan fındık fiyatının Kurban Bayramı arifesinde gerilemesinin piyasalardaki ateşe bir nebze olsun su serptiğini ifade eden Yağdıran, "Türkiye'nin dört bir tarafında, Edirne'den, Kars'a, Sinop'tan, Hatay'a kadar vatandaşlar bayrama hazırlanıyor, kurbanlıklarını alıyor. Karadeniz bölgesinde de bu çerçevede vatandaş fındığını satarak kurbanlığını ve bayramlığını alıyor. Bu satışlar artınca fındığın fiyatı düştü. Bizler bu düşüşten Karslı hemşehrilerimiz de nasiplensin istedik, biz de mutluyuz müşterimiz de mutlu." diye konuştu.