Eskişehir'in İnönü ilçesinde kamyon üretimi yapılan Ford Otosan fabrikasında işçilerin başlattığı iş bırakma eylemine Eskişehir’deki Arçelik fabrikasında çalışan işçilerden destek geldi.

Dün 08.00-18.00 vardiyasına gelen işçiler, sabah saat 11.00'den itibaren, 'ücretlerinde iyileştirme yapılması' ve 'Türk Metal Sendikası'nın Ford fabrikasından çıkması' talepleriyle fabrika bahçesinde iş bırakma eylemi başlatmıştı. Bugün de devam eden eyleme Eskişehir'deki Arçelik fabrikasında çalışan işçiler de destek verdi. İşçiler iş çıkışı alkışlayarak Ford Otosan'da eylem yapanlara desteklerini ifade etti.

SENDİKADAN İSTİFA ETTİLER

Bu arada Ford Otosan fabrikasında eylem yapan işçiler, otobüslerle İnönü ilçesi ve Bilecik'in Bozüyük ilçesindeki postane şubelerine giderek, e-devlet şifrelerini aldı. E-devlet üzerinden işlemlerini tamamlayan işçiler, sendikadan istifa ettiklerine dair dilekçeleri de imzalayarak temsilciler aracılığıyla fabrikanın İnsan Kaynakları Müdürlüğü'ne sundu. 2 gündür iş bırakma eylemine devam eden işçiler, daha sonra fabrika kapısı önünde kimlik kartlarını yere atarak alkışlar ve sloganlar eşliğinde Türk Metal Sendikası'na tepkilerini gösterdi.