Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı, en az 30, en fazla da 1000 adet arılı kovana sahip yetiştirici/üretici örgütü üyesi arıcılara destekleme verilecek. Belirlenen esaslar çerçevesinde arılı kovan başına destekleme ödemesi yapılacak.

Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı, en az 30, en fazla da 1000 adet arılı kovana sahip yetiştirici/üretici örgütü üyesi arıcılara, aşağıda belirtilen esaslar çerçevesinde arılı kovan başına destekleme ödemesi yapılacaktır.

Yetiştiriciler desteklemeden yararlanabilmek için; AKS bilgilerini güncelleyerek bulundukları il veya ilçe müdürlüğüne 1 Haziran 2015 - 10 Temmuz 2015 tarihleri arasında başvurabilecek.

Desteklemeden faydalanacak arıcıların işletmesinin ikamet ettiği ilde kurulmuş yetiştirici/üretici örgütü üyesi olması gerekiyor. Ancak, kayıtlı olduğu ilde böyle bir kuruluş yoksa komşu ildeki kuruluşa üye olabilecek. Yine arıcı, kovan tespitlerini dilekçe verip bulunduğu il veya ilçede yaptırmak zorunda. Desteklenecek arılı kovanlar ise plakalı ve AKS'ye kayıtlı olmalı.

Tespit sırasında 30'dan az arılı kovana sahip olan arıcılar ise desteklemeden yararlanamazken, bağlı bulunduğu il dışında başvuruda bulunan gezginci arıcılar için ise tespit tarihi bitimi 4 Eylül 2015 olarak belirlendi.