Sanayici, yeni hükümetin bir an önce kurulmasını istiyor. Siyasilere ülkenin ortak menfaatleri doğrultusunda hareket etme çağrısında bulunan sanayiciler, artık gerginlik istemiyor. Bunun yerine ekonomi ve demokratikleşmeye ağırlık verilmesini talep ediyor. Seçim sürecinin bittiğini artık yeni hükümetin kurulması gerektiğini vurgulayan Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdoğan Çiçekçi, “Artık ülkenin gündeminde gerginlik değil, ekonomi ve demokratikleşme istiyoruz.” dedi.

EBSO Haziran ayı Meclis toplantısında konuşan Çiçekçi, yatırımcının kaos istemediğine de dikkat çekerek, ekonomide artık yeni bir hikayenin yazılması gerektiğini bunun içinde biran önce hükümetin kurulmasını istedi. Piyasaların ve yatırımcıların istikrarı öncelikli olarak tercih ettiğini vurgulayan Çiçekçi, "Hiçbir şekilde kaos ortamını oluşturacak adımların atılmamalı. Bizlerin beklentisi, milletin vermiş olduğu mesajları doğru algılayarak, ülkemizin menfaati doğrultusunda ortak paydada buluşmalıdır. Kurulacak olan koalisyon hükümetlerinden de endişe duymamak gerek. Başta Almanya ve birçok Avrupa ülkesi olmak üzere en zengin kabul edilen 50 ülkenin 30 tanesi koalisyonu başarıyla yürütmektedir.” diye konuştu.

‘YENİ MECLİSİN ÖNCELİKLİ GÖREVİ, DEMOKRASİNİN KALİTESİNİ ARTIRMAK’

Erdoğan Çiçekçi, 4 partili bir meclisin ilk ve öncelikli görevinin demokrasi kalitesini arttırmak olduğunun altını çizdi. Türkiye’nin önünde bekleyen çok fazla konu olduğuna işaret eden Çiçekçi, şöyle devam etti: “İş dünyası olarak çok önemli reformların gerçekleşmesini uzun zamandır bekliyoruz. Tekrar bir seçim süreci, birçok kaybı beraberinde getirecektir. Türkiye fazlasıyla maddi manevi kayıplar vermiştir. Artık ülkemiz için gündemde gerginlikler değil ekonomi ve demokratikleşme öncelikli konular olmalıdır. O nedenle, müşterek zeminde buluşabilecek partilerimizin bu sorumluluğu almalarını ve biran önce gereğini yapmalarını yani koalisyon kurmalarını bekliyoruz.”

‘İZMİRLİ BAKAN İSTİYORUZ’

Seçilen İzmir milletvekillerini de tebrik eden Çiçekçi, “Parti ayrımı yapmaksızın 26 milletvekilimizin de konularımızın takipçisi olmaları arzumuzu bir kez daha buradan iletiyorum. İzmir'in kurulacak hükümette bakan düzeyinde temsilinin de olması isteğimizi tekrarlamakta fayda görmekteyim.” ifadelerini kullandı.

‘MERCEDES SATIŞI YÜZDE 124 ARTTI’

Türkiye’de iç tüketimin yüzde 4,5 oranında büyürken üretim sanayisinin binde 8'de kaldığına da dikkat çeken Çiçekçi, “Tüketimdeki artışta özellikle geçen yılın ilk çeyreğine göre, yüzde 124 oranında artan Mercedes alımı gibi lüks tüketim etkili oldu.” dedi.

2015 yılının ikinci yarısından itibaren 3P stratejinin izlenmesini isteyen Çiçekçi, “Bunlar da Politika, Piyasa ve Pazar'dan oluşmaktadır. Kurulacak hükümetin izleyeceği politikalar veya erken seçim, FED'in faiz artırımı, yabancı yatırımcıların risk algısı gibi alanlardaki olumlu gelişmeler ülkemizi pozitif bir yöne, aksi bir durum ise ülkemizi sıkıntılı bir sürece sokacaktır.” diye konuştu.