Artuklu Belediyesi, Nisan-Haziran 2015 tarihleri arasında yapılan denetimlerde kaçak olduğu tespit edilen 3 inşaatın mühürlendiğini açıklayarak, Mart 2014 tarihinden bu yana toplamda 33 inşaatın mühürlendiğini belirtti.

Artuklu Belediyesi’ne bağlı Zabıta ile İmar ve Şehircilik Müdürlüklerinin Nisan-Haziran 2015 tarihleri arasında yaptığı denetim ve çalışmaların sonuçları açıklandı. Buna göre, Artuklu ilçe sınırları içerisinde yeni iş yeri açma ve çalışma ruhsatı talebinde bulunan 19 işyerine işyeri açma ve çalışma ruhsatının verildiği belirtilerek, 394 sayılı yasaya göre 1 adet hafta tatili ruhsatı verildiği kaydedildi. Açıklamada, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte, türemeye başlayan seyyar satıcıların önlendiği, halkın gidiş ve geliş yerlerini işgal yapan esnafların uyarıldığı, satışa sunulan mallar üzerinde etiket denetiminin yapıldığı vurgulandı.

5393 sayılı kanun hükümlerine göre işyeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmayan işyerlerine gerekli uyarıların yapıldığına işaret edilen açıklamanın devamında, imar ile ilgili şunlara verildi: “Belediyemiz mücavir alanı içerisinde devam etmekte olan inşaatlara beton dökümleri için her birine işgaliye harcı kesilerek 23 adet inşaata gereken izinler verilmiştir. Teknik elemanlarca yapılan denetimlerde kaçak olduğu tespit edilen 3 adet inşaat mühürlenmiştir.”

33 KAÇAK YAPI MÜHÜRLENDİ

Mart 2014 ile Mart 2015 tarihleri arasında, 522 adet iş yerinin denetlendiği, insan ve çevre sağlığını olumsuz etkileyen üretim yapan 30 adet gıda imalatçılarına idari yaptırım kararı verilmişti. Bu tarihler arasında, denetimlerde kaçak olduğu tespit edilen 30 adet inşaatın mühürlendiği, Mart 2014 tarihinden bu yana toplamda ise 33 inşaat mühürlenmiş oldu.