Artvin Orman Bölge Müdürlüğü'nün organizasyonu ile 'Haydi Çocuklar Tohum Toplamaya' kampanyası yapıldı. Minik öğrenciler önce elleri ile topladıkları tohumları toprakla buluşturdu, ardından yabani orman hayvanları için meyve fidanı dikti.

Artvin Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada projenin amacının "Bozulan doğal dengenin yeniden ihdası, yabani meyve ormanları ile faunanın ormanda rahat yaşam bulması ve geleceğin büyüklerinin şimdiden tohum, fidan, orman ve doğa bilincinin oluşturulması" olduğu belirtildi. Bu kapsamda Artvin il merkezinde bulunan Anaokulu, İlkokul ve Ortaokullarda “ Haydi Çocuklar Tohum Toplamaya” kampanyası başlatıldığı bildirildi.

Kampanya sonucunda sandıkların içine en çok meyve tohumu toplayan anaokullarından Milli Egemenlik Anaokulu, ilkokullardan Çoruh İlkokulu, ortaokullardan Atatürk Ortaokulunun birinci olduğu açıklandı. Tohum Toplama kampanyasına katılan okullardan gelen öğrenciler, öncelikle toplanan meyve tohumlarını toprakla buluşturdu, ardından daha önceki yılda toplanan tohumlardan oluşan meyve fidanlarını yaban hayvanları için kafkasör mevkiinde oluşturulan “Tohum Toplama Kampanyası Hatıra Ormanı”na diktiler.