2017 yılında asgeri ücretin ne kadar olacağı merak konusu oldu. Sendikaların 2017 yılında asgari ücert 1600 Türk Lirası olsun teklifine ilk yanıt hükümetten geldi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, sendikaların asgari ücret için 1600 TL teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu. 2016 yılında asgari ücretin 1300 liraya çıkmasının ardından sendikalar yeni yılda fiyatın 1600 olması talebinde bulundur ancak hükümet bu teklife sıcak bakmadı.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda hükümete 2017'de asgari ücret 1600 lira olsun çağrısında bulundu. Ergün Atalay'ın asgari ücret çağrısına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci cevap verdi.

Ekonomi Bakanı Zeybekçi, asgari ücret 1600 lira olsun teklifine ve çağrısına sıcak bakmayarak, "İstemenin sonu yok, ekonominin realitelerini unutmamak lazım" şeklinde konuştu.

'Bir taraftan zeytini silkelerken dikkat etmek lazım, dalını budağını kırmamak lazım ki seneye zeytin verebilsin, alanı da korumak lazım' diyen Bakan Zeybekçi, dikkat etmemiz gereken hususların olduğunu, milli gelirine oranla dünyada en yüksek asgari ücretin verildiği bir ülkede olduğumuzu ve bundan şikayet etmediklerini ancak Türkiye ekonomisini de düşünerek hareket edilmesinin gerektiğini  vurguladı.