Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ilçelerde ve kırsal kesimde yaşanan su sıkıntısını gidermek için çalışmalarını sürdürüyor.

ASKİ bu çerçevede Adanalıları kaliteli suya kavuşturmak amacıyla kuyulardaki eskiyen dalgıç pompalarını, trafoları ve panoları yeniliyor. Yenileme işi kapsamında 101 adet dalgıç, 27 adet santrifüj pompa, 35 adet yeni pano montajları ile 45 pano ve 8 trafo yenilemesi yapıldı.

ASKİ İçme Suyu Daire Başkanlığı bünyesindeki su üretim ekipleri aracılığıyla bu yılın başında başlayan çalışmalarda Kozan, İmamoğlu, Ceyhan, Yumurtalık, Pozantı başta olmak tüm ilçelerde yenilemeler devam ediyor. Nüfus yoğunluğunun artış gösterdiği bölgelere öncelik verilirken, özellikle Pozantı Akçatekir Yaylası ve deniz turizminin geliştiği Yumurtalık’taki pompaların tamamı değişti.

Yenilenen pompa ve trafoların yıllar önce takılmış ve artık çalışmaz duruma geldiklerini ifade eden ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, yerlerine daha kaliteli olanları taktıklarını ve bu yenileme işlemlerini kurumak için ayrı bir ödenek çıkarmadan gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Suyun hayat olduğu gerçeğini göz önünde bulundurduklarını aktaran Genel Müdür Rahmi Pekar, “Bizler vatandaşlarımıza kaliteli ve kesintisiz hizmet etmek için göreve geldik.” dedi. Pekar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Personellerimizin gayretli çalışmaları, teknolojik ekipmanlarımız ve deneyimli ekiplerimiz sayesinde vatandaşlarımızın su sıkıntılarını çözmek için eskiyen pompaları, su kuyularında bulunan elektrik panolarını ve işlevini kaybetmiş trafoları yeniledik. Hizmetin aksamaması için elimizden geleni yapıyoruz.”