Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, savaşların yalnızca cephede gerçekleşmediğini, ekonomi cephesinin de diğer önemli bir savaş alanı haline geldiğini belirterek, "Ülkemiz o cepheden de sıkıştırılmak istenmektedir" dedi.

Aşut, Afrin operasyonuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ulusal güvenliği sağlamak ve sınır ötesinden yöneltilmek istenilen tehdidi yok etmek adına gerçekleştirdiği, hükümetin kararlığı ve muhalefetin de tam desteğiyle devam eden ’Zeytin Dalı’ harekıtının bölgeye huzur ve barış getireceğine inandıklarını söyledi.

Mehmetçiğin, sonuna kadar haklı olan bu operasyonu başarıyla tamamlayacağından en küçük bir şüpheleri olmadığını ifade eden Aşut, "Askerlerimizin, tüm güvenlik güçlerimizin kayıp vermeden zafer haberleriyle dönmesini bütün kalbimizle diliyoruz. Türk milleti her zaman olduğu gibi söz konusu vatan olduğunda yek yürek olmuştur. Bölgede huzur ve güvenliğin sağlanması açısından başlatılan harekat, terör örgütlerine ve dış destekçilerine gereken mesajı verecektir. Duamız Mehmetçikledir" diye konuştu.

"Bugün tek yürek olma günüdür"

Bu konuda duanın yanı sıra, milletin her bir ferdinin yapay ayrımcılıkları bırakarak birlik ve beraberlik göstermesi gerektiğine işaret eden Aşut, "Bugün tartışma günü değildir, bugün iç meselelerimizin masaya yatırılacağı gün değildir. Bugün tek yürek olma günüdür. Duamız dudağımızdan eksik olmamalı ama milletin her bir ferdi olarak ülkemizi daha refah, daha gelişmiş yapacak olan kendi işlerimize daha çok odaklanmalıyız. Bilinizi ki, savaş sadece cephede olmuyor. Ekonomi cephesi diğer önemli bir savaş alanı haline gelmiş ve ülkemiz o cepheden de sıkıştırılmak istenmektedir. Bu anlamda iş dünyası olarak siyaseti ülkemizin siyasetçilerine bırakalım. Cephedeki savaş ise Mehmetçiğin cesur ellerindedir. Bizler iş dünyası olarak üretmek, yeni pazarlar bulup ihracatla katma değer oluşturmak, hatta gittiğimiz ülkelerde ülkemizin gönüllü elçileri olarak gücümüzü, haklılığımızı dış dünyaya daha etkin anlatmak zorundayız. Hükümetimiz bu anlamda iş dünyasına, dış dünyaya açılmak anlamında daha çok destek vermelidir. İkinci cephe olan ekonomi cephesinin Mehmetçikleri olan iş dünyası, güçlü ekonominin güçlü ordusu olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Afrin harekatının hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Aşut, şöyle devam etti; "Bitlis’te teröristlere karşı operasyon yaparken çığ düşmesi sonucu şehit olan evlatlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı gazilerimize acil şifalar diliyorum. Şehit evlatlarımızdan birisinin Mersinli olması, kentimizi ayrıca acıya boğmuştur. Şehit evladımız Jandarma Uzman Çavuş Durmuş Tek’e ve tüm şehitlerimize tekrar Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabırlar diliyorum. Allah devletimizi, milletimizi ve ordumuzu korusun."