Asya Kalkınma Bankası (ADB)'nın 2015 yılı için hazırladığı raporda, Güney Kore ekonomisinin yüzde 3,5 büyüyeceği bildirildi.

Asya'nın dördüncü büyük ekonomisine sahip olan Güney Kore ekonomisinin, geçen sene yüzde 3,3 büyüdüğü ve ABD ekonomisinde görülen canlanma ve emtia fiyatlarının düşmesiyle bu sene yüzde 3,5 büyüyeceği tahmin ediliyor.

Asya'daki genel ekonomik duruma ilişkin konuşan ADB baş ekonomisti Shang-Jin Wei, Asya'nın kalkınmasının, global ekonomiye büyük katkıda bulunduğunu belirterek, ABD ekonomisinde de son zamanlar gözlemlenen canlanmanın, sanayi ekonomisini olumlu yönde etkilendiğini belirtti.

Asya'da özellikle Güney Kore ve Hong Kong ekonomilerinin büyüyeceğini belirten Wei, Asya bölgesindeki ekonomi büyümenin, Çin ekonomisinde gözlemlenen yavaşlama nedeniyle genel olarak yüzde 6,5 yavaşlayacağı tahmininde bulundu..

Öte yandan ADB yetkilisi, Çin'in, yatırıma bağlı olan ekonomisini daha da sürdürülebilir bir ekonomik yapıya dönüştürmek isterken attığı yanlış adımların, Yunanistan'daki ekonomik kriz ve ABD'de faiz oranlarındaki olası artışın, Asya ülkeleri ekonomisini ciddi riske sokabileceği uyarısında bulundu.