Silifke Belediyesi tarafından, Atakent sahilinde bulunan yasadışı yapıların yıkılması ve buraların temizlenmesinin ardından sahil bandı güzel bir görünüme kavuştu.

Atakent sahilinde yasadışı baraka, kulübe ve büfeler açarak, sahili kuşatan ve buralardan haksız kazanç elde eden işletmeler, mahkeme kararıyla yıkılarak temizlendi. Mahalle sakinleri ve yöre esnafları, yıkım işlemlerinin ardından sahilin güzel bir görüntü ve düzene kavuştuğunu ifade etti.

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, "Artık turizmin gözbebeği olan Atakent’imizin doğal güzelliğine yakışan bir sahili var. İnsanlarımız temiz ve daha düzenli bir ortamda deniz ve kumsaldan faydalanabilecekler." dedi.
Çalışmaları yerinde inceleyerek, konuyla ilgili olarak kamuoyunu bilgilendiren Başkan Mustafa Turgut, "Silifke Belediyesi olarak sahillerimizdeki düzensiz ve yasadışı gidişe dur demenin zamanı gelmişti. Artık halkımızın temiz bir ortamda, güvenle denize girebileceği bir sahili olacak. Yani halkımızın denizi halkımıza, sahilimizde tüm insanlarımıza açık olacak. Hiç kimse gelişi güzel şezlong ve işletme açarak, kafasına göre fiyat listesi uygulayamayacak. İznimiz olmadan stant açan ve sahil şeridini işgal eden diğer kentlerden gelen insanların, ilçemiz halkının hakkı olan geliri, dışarıya götürmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bizim esnafımız kazanmalı ve halkımız sahilleri dileğince kullanabilmelidir. Yaz aylarında önemli bir sorun haline gelen bu durum, esnaflarımızı ve ilçe halkımızı rahatsız etmektedir. Silifke Belediyesi olarak Atakent sahilinde yapmış olduğumuz temizlik çalışmalarına destek veren başta yöre sakinlerimiz olmak üzere, tüm mahalle halkımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Artık denizi, güneşi ve sahiliyle turizme yakışan bir Atakent sahilimiz var. Silifke’de sahillerimiz ve denizimiz artık daha temiz ve daha düzenli hale gelecek." diye konuştu.