Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Bişkek'te bulunan Gazprom Başkanı Aleksey Miller’i kabul etti. Görüşmede doğal gaz dağıtım sisteminin geliştirilmesi, gaz temin eden tesislerin imar edilmesi, bölgelere doğal gaz sağlama ve ana doğal gaz boru hatlarının inşaatı gibi konular ele alındı.
Cumhurbaşkanı, planlanan faaliyetlerin zamanında uygulanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Gazprom’un Kırgızistan’daki çalışmaları ve yatırımlarının sevindirici olduğunu belirtti. Atambayev, ülkenin enerji bağımsızlığına ulaşmasının önemine dikkat çekerek, şirketin ülkede etkin çalışması gerektiğini vurguladı.

Aleksey Miller ise şirketin tüm yükümlülüklerini yerine getireceğini belirterek, 2016 yılında tamamlanacak ve ülkenin kuzeyindeki doğal gaz dağılımını neredeyse iki katına arttıracak olan ana doğal gaz boru hattının inşaatında ikinci aşamaya geldiklerinden bahsetti. Miller, Kırgızistan'da kışın doğal gaz sıkıntısının yaşanmayacağını belirtti.

Gazprom, KırgızGas'ın 40 milyon dolarlık borcunu ödeyerek şirketi bünyesine katmıştı. Rus şirketi önümüzdeki beş yıl içinde KırgızGas'ın tüm altyapı modernizasyonu ve yeniden yapımı için 612 miyon dolarlık yatırım yapmayı taahhüt etmişti.