Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, verginin kutsal olduğunu belirterek, “Vergi toplanırken mutlaka titiz olunmalıdır.” dedi.

Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Rıza Çelen, Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, Vergi Denetleme Kurulu Başkanı Adem Toksöz ile Vergi Dairesi Müdürleri ve yöneticileri Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Adana Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.

Hafta münasebetiyle Adana’ya geldiğini belirten Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Rıza Çelen, “Gerek Vergi Haftası gerek sair zamanlarda bizler açık kapı politikası gereğince çalışıyoruz. Mükelleflerimizin her türlü sorun, şikayet, dilek ve isteklerini doğrudan iletebilecekleri çeşitli kanalları anlatarak yüz yüze konuşuyoruz. İnternet ve gelişen teknolojiyle bizlere ulaşmanız her zaman mümkün. Amacımız sürekli vergi ödeyen mükelleflerimize gayet olumlu yaklaşmak ama yükümlülüklerini yerine getirmeyen varsa tabi ki yasanın verdiği yetki çerçevesinde gerekli yaptırımları da uyguluyoruz. Bu ülkede alınan vergide tüm vatandaşların hak ve hukuku var. Bizlere düşen devlet alacağının en iyi şekilde tahsilini sağlamak. Tahsil edilen vergilerinde tüm ülkeye hizmet olarak dönmesi konusunda elimizden gelen katkıyı sunmak.” dedi.

ATB Başkanı Muammer Çalışkan ise şunları söyledi: "Toplanan vergilerde ‘77 milyonun hakkı var’ deniliyor ya, ben bunun daha ötesinde diye düşünüyorum. Bizlerin şimdi ödediği vergilerle yapılacak yatırımlardan bizden sonraki nesiller de faydalanacak. Bu vergilerde bizden sonraki nesillerin de hakkı olduğunu düşünüyorum. Vergi kutsaldır. Mutlaka titiz olunmalıdır. Biz borsa yönetimi ve üyeleri olarak her zaman vergi denetiminin yanındayız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Rıza Çelen, Vergi Haftası nedeniyle ATB Başkanı Muammer Çalışkan’a çiçek verdi. ATB Başkanı Çalışkan’da Adana Ticaret Borsası'nın kuruluşunun 100. Yıl anısına hazırlatılan “Çukurova’da Tarım Tarihi” kitabı ve günün anısına porselen vazoyu Çelen’e hediye etti.