Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır seçim sonuçlarıyla ilgli yaptığı değerlendirmede, "Artık söz Meclis'e giren partilerdedir. Seçim öncesinde yaşanan siyasi gerilimin dozu azaltılmalı, yerini uzlaşmaya bırakmalıdır." dedi.

Seçmenin tercihini yaparak Meclis'te kendisini temsil etmesi için dört partiye yetki verdiğini belirten Ali Çandır, "Artık söz Meclis'e giren partilerdedir. Seçim öncesinde yaşanan siyasi gerilimin dozu azaltılmalı, yerini uzlaşmaya bırakmalıdır. Halkımız sandıkta siyasilere mesajını vermiş, oyunu demokrasiden yana kullanmıştır. Milletin iradesi her şeyin üzerindedir. Siyasilerin de bu mesajı iyi okuması ve buna göre davranması gerekmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Ekonominin acilen çözüm bekleyen sorunlarla dolu olduğuna değinen Çandır şöyle devam etti: "Ekonomi, belirsizliği sevmiyor. İş dünyası siyasi belirsizliğin bir an önce giderilerek, ülkeyi yönetecek hükümetin kurulmasını beklemektedir. Cari açık, işsizlik, büyümedeki durağanlık, ekonomideki yapısal reformlar önümüzdeki en büyük ekonomik sorunlardır. İş dünyası, hükümetin kurulmasının uzaması ya da yapılacak bir erken seçimin bu sorunları derinleştireceği ve telafisi mümkün olmayan bir yere taşıyacağını düşünüyor, bir an önce uzlaşma kültürünün tesis edilmesini bekliyor. 25. dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girmeye hak kazanan milletvekillerimizi tebrik ediyor, milletin beklentilerini en iyi şekilde Meclis'te temsil edeceklerine inanıyor, genel seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum."