TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, asgari ücretin tamamen vergi dışında olması gerektiğini söyledi.

Ekim ayı meclis gündeminde konuşan Bilgiç, Türkiye’yi yönetmeye talip olanların ülkenin kalkınmasıyla alakalı vizyonunu göstermeleri, ekonominin canlanmasıyla alakalı projelerini, hedeflerini açık dille ifade etmeleri gerektiğini belirtti.

1 Kasım’da yapılacak seçimlerin ülkeye hayırlı bir sonuçla tamamlanmasını dileyerek meclisi açan Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak, “Ekonomideki durağanlığa artık tahammül yoktur. Seçim sonucunda ister bir parti tek başına iktidar, isterse koalisyon olsun istikrar için mutlaka güçlü bir hükümetin acil olarak kurulması gerekmektedir.” diye konuştu.

Daha sonra konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, şunları kaydetti: “Emekliye, işçiye artış verecek olmaları gerçekten çok güzel, bunları verelim. Ama ülkenin kalkınmasıyla alakalı vizyon da göstermeliler. Ekonominin canlanmasıyla alakalı projeler neler? Hedefler vardı, ne oldu? Bilhassa Türkiye’yi yönetmeye talip olanların vizyonunu buna yönlendirmesi lazım. Bu projeleri bekliyoruz. Asgari ücretin arttırılmasını ben de istiyorum. Artış olduğunda vergilerini devlet üstlenebilecek mi? Sadece iş hayatına mı yıkılacak? Siyasiler projelerinde bunlara da yer vermeliler. Güçlü devletler bunun alt yapısını ortaya koymak zorunda.

Asgari ücret tamamen vergi dışında olmalı ve kıdem tazminatlarıyla ilgili devlet bir fon oluşturmalıdır. İnsanların çalıştığı işyerlerinin 10-15 sene sonra işleri bozulabiliyor ve insanlar hiçbir tazminat alamıyor. Onun için SSK primleri nasıl kesiliyorsa devlet, kıdem tazminatıyla alakalı da işverenden belli bir kesinti yapıp, fon oluşturabilir. Bu parayı çalıştırabilir. İnsanlar mağdur olmaz. Bu çok önemli bir konudur. Biz odalar, borsalar olarak birlikte hareket ediyoruz. İnşallah siyasileri de bu birlikteliğin içerisinde görmek istiyoruz. Bu birlikteliklerle Adana beklenilenin üstünde bir seviyeye gelecektir. Ben istiyorum ki yerli otomobil fabrikası Adana’da olsun. Adana’nın neyi eksik! Stratejik olarak adı geçen illerin hepsinden daha önde bir il. Sanayi kültürü eski olan bir il. Bu tür yatırımların ilimize gelmesi için birlikteliğimiz şarttır. 1 Kasım seçimleri sonrası inşallah birlikteliğimizi canlandıracağız.”

Konuşmaların ardından meclis gündem maddelerine geçildi.