Yunanistan ile kreditörler arasında sağlanan anlaşma ve AB'nin Atina'nın reform planına yeşil ışık yakması, Atina Borsası'nı coşturdu. Borsa'da yüzde 6,71'lik yükseliş gözlenirken, banka hisselerinde bu oran yüzde 11,52 oldu.

Yunanistan'ın geçen Cuma piyasaların kapanmasının ardından kreditörler ile 4 aylık uzlaşmaya varması ve AB'nin Atina tarafından gönderilen reform listesine yeşil ışık yakması, Atina Borsası'na zirve yaptırdı. Pazartesi günü resmi tatil sebebiyle kapalı olan Atina Borsası, bugün yüzde 6,71'lik yükselişle güne başladı. Banka hisselerinde bu oran yüzde 11,52 oldu.

Yunanistan'ın 10 yıllık tahvil faizi ise çift haneden yüzde 8,86'ya geriledi. Öte yandan İtalya ve İspanya'nın da 10 yıllık tahvil faizleri 3 puan gerileyerek yüzde 1,47 ve 1,39 oldu.

ÖZELLEŞTİRMELER

Yunan hükümetinin kreditörlere dün gece gönderdiği reform listesinde, başlamış özelleştirmelerin iptal edilmeyeceğini ancak yeniden gözden geçirileceklerini bildirdiği de açıklandı. Yunan hükümeti, Cuma günü sağlanan mutabakat çerçevesinde AB'nin istediği finansal istikrarm, sürdürülebilirlik ve büyüme taahhütlerine ilişkin detaylı reform planını ise Nisan ayı sonuna kadar göndereceğini bildirdi.