Atlas Halı Genel Müdürü Dr. Meriç Bebitoğlu, kendi kendini temizleyen, leke barındırmayan nano halılarının özelliklerini yeni geliştirdikleri formül ile güçlendirdiklerini açıkladı. Nano halılar, artık çay, kahve gibi sıcak sıvılarla temas halinde de etkili hale geldi.

Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen Domotex Turkey 2015'de Atlas Halı’nın standı büyük ilgi gördü. Geliştirdiği yeni formülü ile güçlendirilen nano halılarıyla dikkat çeken Atlas Halı’nın yeni serileri olan Sine, Cilveli, Nar, Zümrüt ve Lal'in yanı sıra yeni ürünlerle zenginleştirdiği 12 koleksiyonu, fuar ziyaretçilerinin beğenisini kazandı. Gaziantep'in Türkiye ve dünyada halının kalbinin attığı yer olarak önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptığını dile getiren Bebitoğlu, “Gittikçe gelişen bir fuar. Çeşitli dünya ülkelerinde gördüğünüz fuarlar gibi büyük ve azametli bir hal aldı. Bu da çok hoş. Bütün dünyadan ilgi gördüğünü düşünüyorum." dedi.

Dünyaya 2,5 yıl önce armağan ettikleri nano halının formülünü geliştirdiklerini kaydeden Bebitoğlu, “Şimdi, sıcak temaslara karşı, yani çay, kahve gibi sıvıların temaslarına karşı da biraz daha etkili hale geldi. Tabi, halımızın en büyük özelliği güneşten veya evdeki aydınlatmanın enerjisinden kendi kendini sürekli olarak temizlemesi. Bu demek oluyor ki, halı hiçbir tozla lekeyle karşılaşmasa bile ilk günkü gibi tertemiz kalıyor. Bu formülü güçlendirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz.” diye konuştu.

Halıları, AB normlarına uygun olarak ürettiklerine dikkat çeken Bebitoğlu, “Sağlık Bakanlığı'ndan, diğer birimlerden, üniversitelerden onaylarımız mevcut. Böyle olunca çok sayıda ödül geliyor. Yenilikçi Markalar Zirvesi'nden tutun da tasarımda Design Turkey dediğimiz bir prestijli ödül vardır. Onu ilk defa makine halısında biz kazandık. Sadece hijyen ve teknoloji değil, aynı zamanda estetiğe de, hanımefendilerin ve beyefendilerin zevkine hitpa etmeye de çalışıyoruz. Çok sayıda ödülümüz var.” şeklinde konuştu.