Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’nın yılın ilk çeyreğinde yüzde 2,3’le beklenenden daha fazla büyüme sergilediğini belirterek, "Türkiye ekonomisi koşmaya hazırlanıyor. Bunun için uygun zemin siyasette uzlaşmadır." dedi.

Bezci, yazılı bir açıklama yaparak TÜİK tarafından açıklanan Gayri Safi Yurtiçi Hasıla birinci çeyrek verilerini değerlendirdi. Sanayi sektörünün geçen yılın aynı dönemiyle aynı kaldığını, büyümenin tarım ve hizmet sektörlerinde görüldüğünü kaydeden Bezci, "İç pazardaki hareketlilik ve kamu harcamalarındaki artış bu dönem büyümenin kaynağı oldu." dedi. Türkiye’nin ihracat pazarlarında yaşanan sıkıntıların devam ettiğine dikkat çeken Bezci, "İhracat pazarlarımızdan Euro bölgesinde bir değişiklik olmayınca, Rusya ve diğer pazarlarda da sıkıntılar devam edince ihracatta artış gerçekleşmedi." diye konuştu.

Sanayi üretimi rakamının Nisan ve Mayıs’ta yılın ilk aylarına göre daha iyi olduğunu kaydeden Bezci, bu verilerin ikinci çeyrek rakamlarına da yansıyacağını ifade etti. Özel sektörün çalışarak, üreterek Türkiye ekonomisini canlı tuttuğunu kaydeden Bezci, "İş alemi olarak büyümenin beklenenin üzerinde çıkmasından memnunuz. Bizler hep ileriye bakmak ve umutlu olmak istiyoruz. Türkiye ekonomisi tüm dinamikleriyle koşmaya hazırlanıyor. Bunun için uygun zemin de siyasette uzlaşmadır. Bir an önce hükümetin kurulması ve yapısal reformların tamamlanacağı bir ekonomi gündemi oluşmasını arzuluyoruz." diye konuştu.