Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Aksaray Belediyesi iş birliği ile Türkiye’nin karayolları içerisinde en fazla TIR ve kamyon trafiğinin yaşandığı şehirlerin başında gelen Aksaray’a TIR garajı yapılması planlanıyor.

Aksaray Belediyesi'nin uygun gördüğü bir alanda yapılması planlanan TIR garajı özellikle Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinden gelen ve Karadeniz ile Marmara bölgelerinden doğu illerine gitmek isteyen nakliyecilerin ve lojistik firmaların araçlarının yol kenarlarında durmaları yerine Aksaray’da yapılacak TIR garajında durmalarını ve mola vermelerini sağlayacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, "2011 yılı içerisinde Aksaray Ticaret ve Sanayi Odamızın yapmış olduğu bir araştırmada; Aksaray’dan günde 25 bin civarında nakliye aracının geçtiği tespit edilmişti. Bu sayı 2015 yılında biraz daha artış göstermiştir. Stratejik konum olarak Türkiye’nin karayolları anlamında merkezi konumunda bulunan ilimizde bir gün içerisinde yüzlerce TIR ve kamyonlar yol kenarlarında mola vermektedir. Bu çağdışı görüntü inanın Aksaray’a yakışmıyordu. İnşallah projenin hayat bulması ile beraber bu görüntüler sona erecek ve modern, otomasyon sistemine sahip bir TIR Parkı’na kavuşacağız. Aksaray Belediyemizin göstereceği ve tahsis edeceği uygun bir alanda en az 50.000 metre karelik alanda yapılması planlanan olan TIR parkı modern ve teknolojik yapısıyla ülkemizde sayılı, bölgemizde ise tek olacaktır. Her geçen gün büyüyen ve gelişen, refah düzeyi artan ilimizde, Belediyemiz ve Odamız iş birliği ile yapılması planlanan projenin hayat bulması ile birlikte Aksaray’ı marka şehir yapma yolunda bir büyük adımı daha gerçekleştirmiş olacağız." dedi.