1 Eylül’de balık av sezonunun açılması sonrasında Kocaeli’deki balık tezgahları bol çeşitli günlerini yaşıyor. Müşteriler ise balık alırken seçim yapmakta zorlanıyor.
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bulunan balık pazarı, av sezonun açılması sonrasında balıkla doldu. Her çeşitten balığın yer aldığı tezgahlara gelen vatandaşlar ise seçim yapmakta zaman zaman zorlandılar. İzmit Halkevi mevkiinde bulunan balık pazarında, ilk avlardan gelen balıkları müşterilere sunan balıkçılar da sezonun boş çeşit ve bereketli kazançla bitmesini temenni ediyor.
Balık tezgahlarındaki çeşitliliğin kendilerini mutlu ettiğini söyleyen balıkçılar, vatandaşların yavaş yavaş balık pazarlarına olan ilgilerinin arttığını söylediler. Balıkçılar ayrıca, sezonda palamut avının bol olacağı beklentisinde olduklarını ancak ilk iki günkü avda, hava koşullarına bağlı olarak avın beklenenin altında gerçekleştiğini dile getirdiler. Pazara gelen müşteriler ise fiyatların makul olduğunu ancak ilerleyen günlerde daha da düşmesini beklediklerini ifade ettiler.
Öte yandan, İzmit balık pazarında hamsinin kilosu 10-12, palamudun tanesi 10-15, istavritin kilosu 14, barbunun kilosu 15-18, çupranın tanesi ise 10 TL’den satılıyor.