Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ) ile Tatlıcı Köse ürünlerinin kalite kontrolü ve üretim aşamasında kullanılan hammaddelerin analizlerinin yapılması ile ilgili protokol imzalandı. Böylece Tatlıcı Köse lezzetleri, bilimsel verilerle desteklenmiş olacak.

Protokol nedeniyle üniversitenin Ziyapaşa yerleşkesinde düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy, üniversite-sanayi işbirliğine büyük önem verdiklerini, bu bağlamda 2 yıllık bir üniversite olmalarına rağmen bu konuda büyük işler yaptıklarını vurguladı. Tatlıcı Köse’nin de alanında 51 yıllık bir sürekliliği olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Ersoy, tatlı, pasta ve mayalanmış ürünlerinin kimyasal ve mikro biyolojik deneylerinin üniversitelerinin gıda mühendisliği bölümünde yapılacağını ifade etti. Gıda mühendisliği bölümü laboratuvarında yüzde 100 bilimsel ve güvenli analizler yapıldığını anlatan Prof. Dr. Ersoy, işbirliğinin üniversitelerine, Tatlıcı Köse’ye ve Adana’ya hayırlı olmasını diledi.

Tatlıcı Köse Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Karahan ise 51 yıldır Adana’ya sundukları eşsiz lezzetlerin kalitelerini bilimsel olarak da kanıtlamanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Ürünlerinin kalitesinin belgelenmesi noktasında Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy’un kendilerine ilham verdiğini ifade eden Karahan, “Tatlıcı Köse olarak ürünlerimizin kalitesini belgelemek benim hayalimdi. Hakkımızda ‘Tatlıcı Köse şunu kullanıyor, bunu kullanıyor’ diye dedikodular çıkıyordu. Biz de bu dedikoduları ortadan kaldırmak için böyle bir çalışmaya gittik. İnşallah Adana’mıza hayırlı olur.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy ile Tatlıcı Köse Yönetim Kurulu Başkanı Veli Karahan, protokol metnini imzaladı.