Kurban Bayramı öncesi kırmızı ette yaşanan fiyat artışının önüne geçmek için başlatılan kırmızı et ithalatı devam ediyor. Et ve Süt Kurumu (ESK) dün 10 bin ton sığır eti ithalatına ilişin ihale yaptı.

İHALE SONUCU KAMU İHALE KURUMU TARAFINDAN DUYURULACAK

ESK Genel Müdürlüğü'nde pazarlık usulü ile yapılan ihalede her biri 2 bin 500 tonluk sığır karkas etini kapsayan 4 kısım için teklifler alındı. İhalenin ilk turuna Akşeker Et, Sultan Et Ltd. Şti., Berce Beraberce AŞ, Bu Et Hayvancılık, Diltat Gıda, Etçi Gıda AŞ, Ettat Et ürünleri AŞ, Göktaşlar, Gurme Gıda San. Ltd. Şti, Hijazi Ghosheh Co, İnterbeef Ltd. Şti, Mis Et Ltd. Şti, Namet, Oksijen Et Gıda, Svaj-Jean Roze, Şahin Melek Et, Tayyib AŞ, Vahdet Et AŞ, World Trade SA olmak üzere 19 istekli katıldı.

İkinci tura devam eden Akşeker Et üç kısım için 28 milyon 600 bin avro, Berce Beraberce AŞ. bir kısım için 9 milyon 600 bin avro, Göktaşlar iki kısım için 18 milyon 640 bin avro, Gurme Gıda dört kısım için toplam 38 milyon 550 bin avro, Hijazi Ghosheh Co. dört kısım için toplam 35 milyon 717 bin 500 avro, Namet Gıda dört kısım için toplam 37 milyon 425 bin avro, Oksijen Et Gıda bir kısım için 9 milyon 220 bin avro, Sultan Et Ltd. Şti. bir kısım için 9 milyon 220 bin avro, World Trade SA da bir kısım için 9 milyon 95 bin avro teklif verdi.