Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Atina'ya acil likidite desteğinin artırılması için gereken şartların oluştuğunu açıkladı.

Yunanistan'ın dün gece reform paketini meclisten geçirmesinin ardından bugünkü guvernörler kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Mario Draghi, önümüzdeki hafta için likidite akşının 900 milyon Euro artırıldığını söyledi.

Yunan bankaları likidite problemi sebebiyle 29 Haziran'dan bu yana kapalıydı. Banka müşterileri ATM'leri kullanarak hesaplarından günde en fazla 60 Euro çekebiliyor. Bankaların ne zaman açılacağı hâlâ belli değil.

Bu arada Euro Bölgesi maliye bakanları da Yunanistan'a 3 yıllık kurtarma paketi için müzakerelerin başlatılmasına karar verdi.

YUNANİSTAN KRİZİ, EURO BÖLGESİ'NİN KIRILGANLIĞINI GÖSTERDİ

Basın toplantısında konuşan Mario Draghi, Yunanistan'ın borç krizinin, Euro Bölgesi'nin kırılganlığını ortaya koyduğunu ifade etti. Draghi, Euro Bölgesi'nde daha güçlü bir entegrasyona ihtiyaç duyulduğunu savundu.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi, "Bu birlik (Euro Bölgesi) kusurlu ve kırılgan. Bu yüzden de beklenen tüm faydaları sağlayamıyor. Şimdi daha fazla entegrasyon için kararlı adımlar atılmalı." şeklinde konuştu.