Bank Asya ortaklarının avukatı Süleyman Taşbaş, Bank Asya'nın TMSF'ye devredildiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Avukat Taşbaş, Samanyoluhaber.com'a yaptığı açıklamada, "Yayınlanan haberlerin içi boş, bu bir algı operasyonu gibi görülüyor, belki de birileri yapmak istedikleri operasyona zemin hazırlamaya çalışıyor." dedi. Taşbaş bazı sitelerde çıktığı şekilde 71. maddenin uygulanmasının söz konusu olmadığını ifade ettiği açıklamasında, el koymayla ilgili prosedürü anlattı:

''71. maddeden önce ilgili düzenlemede 67. 68, 69 ve 70. maddelerin işletilmesi gerekir. Bu maddeler el koymadan önceki tedbirleri içerir. Bu maddeler uygulanmadan 71. maddenin uygulamaya konması söz konusu değildir. Kaldı ki Bank Asya'nın fona devredilmesi için gerekli herhangi bir durumda yoktur. Bu ay içerisinde mevcut geçici yönetim, bankanın yılın ilk 3 ayında net 13 milyon TL kar elde ettiğini açıkladı. Ayrıca istenen belgelerin yüzde 91'i BDDK'ya teslim edildi. Bu şartlar altında el koymak bir yana banka asıl sahiplerine teslim edilmelidir."