Avustralya ile Laos arasında yeni bir anlaşma imzalandı. Buna göre iki ülke arasındaki turizm ve ticaret kapasitesi güçlendirilecek.

Anlaşma Avustralya Başbakan Yardımcısı ve Altyapı Bölgesel Gelişim Bakanı Warren Truss ve Laoslu mvkidaşı arasında dün imzalandı. Anlaşma uyarınca, iki ülke arasındaki mal nakliyatında uygulanan bütün sınırlamalar kaldırılıyor.

Anlaşma ayrıca Laos ve Avustralya arasında ticari uçuşları da teşvik ediyor. Kayıtlara göre Avustralya ile Laos arasında havayolu yolcu kapasitesi 2004 yılından bu yana her yıl ortalama yüzde 12 artış gösterdi.

Laos’un göreceli olarak küçük ama gelişen bir pazar olduğunu belirten Bakan Truss, İki ülke arasındaki hava yolcusu sayısında son 10 yıldan bu yana istikrarlı bir büyüme var.” dedi.

Avustralya içinde bulunduğu Güneydoğu Asya coğrafyasındaki ülkelerle son zamanlarda çok ciddi ekonomik anlaşmalar yaptı. Laos'la yapılan anlaşmanın da bu kapsamda değerlendirilebileceğini belirtiliyor.

Avustralya, geçtiğimiz haftalarda Çin ile tarih önemde bir serbest ticaret anlaşması imzalayarak, Avustralya malları için Çin’in aldığı gümrük ücretlerinin kaldırılmasını sağladı ve bu ülke pazarının kapılarını araladı. Avustralya son bir yıl içinde aynı şekilde, Güney Kore ve Japonya ile de serbest ticaret anlaşmaları imzaladı.