İnternet medyasının etkinliğini arttırmasıyla, reklam gelirleri daralmaya başlayan Avustralya televizyonları zor günler geçiriyor. Maddi sıkıntı içinde olan Kanal 10 televizyonu hisse satarak ayakta kalmaya çalışıyor.

Paralı televizyon yayıncılığı yapan Foxtel ülkenin en büyük özel televizyon kanallarından birisi olan Kanal 10 Televizyonu’nun yüzde 15’ini satın alarak muhtemel bir iflası engelledi.

Foxtel, Kanal 10 Televizyonu’nun yüzde 15 hissesi için 77 milyon dolar ödedi. Kanal 10 Televizyonu Genel Müdürü Hamish McLennan bu yılın başında yaptığı açıklamada, “Giderek azalan reklam gelirlerimiz nedeniyle, iflas etme riskiyle karşı kaşıyayız.” demişti.

News Corporation ve Avustralya’nın en güçlü telekominikasyon şirketi Telstra’nın yüzde 50’şer hissesine sahip olduğu Foxtel, 77 milyon dolar ödeyerek, Kanal 10’un istediği fiyattan yüzde 43 daha ucuza yüzde 15 hissenin sahibi oldu.

Genel Müdür McLennan, satıştan elde edilen gelirin, yatırımcılarda güven oluşmasını temin edeceğini belirtti.

Kanal 10’un en büyük hisse sahipleri ise, Avustralyalı milyarder madenci Gina Rinehart, James Packer, Bruce Gordon ve Ruperth Murdoch’un oğlu Lachlan Murdoch.