Hakkari'de Axa Zerin Platformu 5 Mayıs 2015’te “Hakkarimi Seviyorum Kirletmiyorum” sloganı ile yapılacak çevre temizlik kampanyasına destek istedi.

Platform adına açıklama yapan Mikail Atan, Hakkari’de faaliyet gösteren 44 sivil toplum örgütü ve demokratik kitle örgütünün Axa Zerin Platformu'nun çalışmalarına destek verdiğini söyledi. Atan,” Platformumuz doğanın eko sistemini, toplum, toprak üzerindeki tahakkümü kabul etmez. Doğa katliamını kabul etmez. Demokratik ve ekolojik toplumu esas alır” dedi.
Atan, platformun çalışma alanlarını ise şöyle sıraladı: “HES’lere karşı ormanların yakılmasına ve tahribatına karşıdır. Doğada bulunan bütün bitkilerin korunmasını esas alır. Doğada bulunan canlı türlerinin avlanmasına karşıdır. Tüm canlı varlıkların yaşam hakkını savunur. Ahlaklı ve vicdanlı toplum için temiz bir yaşam alanı hedefler. Sokak, mahalle ve tüm çevrenin kirlenmesine karşı mücadele eder. GDO’lu ürünlerin üretimine ve pazarlamasına karşıdır. Tarihi ve kültürel varlığın korunmasını esas alır. Eko endüstriyel sistemi benimser. Doğayı kirleten biyolojik kimyevi ve tıbbi atıklara karşı mücadele eder. Tüm çevre dostu kurum ve kuruluşlarla çalışmayı esas alır"
Hakkari Valisi başta olmak üzere kentteki bütün kamu ve kurumları ile çeşitli görüşmeler yaptığını ifade eden Atan,” 5 Mayısta “Hakkarimi Seviyorum Kirletmiyorum” sloganı ile yapılacak kapsamlı çevre temizliği kampanyası için destek aldıklarını söyledi. Hakkari halkının da bu kampanyaya destek vermelerini bekliyoruz” dedi.