HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun yer alacağı Yenikapı’daki fetih şölenine katılanların da kendilerinin komşusu, kardeşi ve akrabası olduğunu söyledi. Demirtaş, "Bunu söyleyebilecekleri yürekleri var mı? Yok maalesef.” dedi.

Kazlıçeşme’de düzenlenen HDP mitingine katılan Selahattin Demirtaş, kürsüye eşiyle birlikte geldi. Partilileri selamlayan Demirtaş, “7 Haziran sadece HDP’nin barajı aşıp aşmama mevzusu ve seçimi değildir. Toplumda biriktirdikleri kin, öfke, düşmanca duyguların yok edileceği, Türkiye’de Kürdü Türkü ile, Arabı Çerkezi ile hep birlikte bir birimizden korkmadan, bir birimizi inkar etmeden, devletten korkmadan kendi ülkemizde barışı yaratacağımız bir seçimdir. 7 Haziran’daki HDP başarısı bütün Türkiye halklarının ortak başarısı olacaktır.” şeklinde konuştu.

Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Geçen yıla kadar ülkenin başbakanı, cumhurbaşkanı bize ‘cesaretiniz varsa parti olarak seçime girin, niye bağımsız giriyorsunuz?’ diyorlardı. İşte bak cesaretimiz varmış. Şimdi parti olarak seçime giriyoruz. Bu cesaret seni korkutacaksa niye o zaman yıllardır parti olarak seçime girmemizi teşvik ediyordun? Şimdi de tutturdular ‘bir üst akıl bunları yönetiyor’ dediler. Uluslararası komplo senaryoları ile bizi kirli oyunlarla, kirli ittifaklarla iç içe göstermeye çalıştılar. Evet bizde bir akıl var. Ama üst akıl değil, ortak akıl yönetiyor HDP’yi ortak akıl! Ortak vicdanla HDP’yi yönetiyoruz.”

Yenikapı Meydanı’nda fetih şöleni için toplananların da kendilerinin kardeşi olduğunu söyleyen Demirtaş, “Bakın şu anda Yenikapı’da da kardeşlerimiz toplanıyor. Yenikapı’da bir araya gelecek olan halk bizim düşmanımız değil. 8 Haziran’da da komşumuzdur, akrabamızdır, kardeşimizdir. Beraber yaşayacağız. Bunu unutmadan siyaset yapacağız ve buna layık bir yaşamı hep birlikte inşa edeceğiz. Bunu söyleyebilecekleri yürekleri var mı? Yok maalesef.” ifadelerini kullandı.

Bu arada Demirtaş, ezan okununca konuşmasına ara verdi.

Bu arada bilindiği gibi Selahattin Demirtaş geçtiğimiz hafta içerisinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde miting düzenlemiş ve Ak Parti'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğn'ı ağır şekilde eleştirmişti. Ondan önce de Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ Kahramanmaraş'ta HDP mitinginde konuşmuştu.