Narenciye ve patates üreticisini aldığı ürünlerle destekleyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu bu kez de nar üreticisine destek verdi. Tarlada kilosu 40 Kuruşa düşen nar üreticisini destek veren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 60 ton nar aldı. Narlar 5 kiloluk torbalar halinde 12 bin kişiye dağıtılacak.

Nar üreticisinin ürününün para etmediğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç’in destek çağrısına cevap verdi. Bugün Karacasu Geyre Mahallesi’nde nar üreticileriyle buluşan Başkan Özlem Çerçioğlu, kilosu 70 Kuruştan 60 ton nar aldı. Geyre Mahallesi’nde üreticiden alınan narlar torbalanmaya başlandı. Nar üreticisinin ürünü para etmediğini belirten Çerçioğlu, “Her zaman üreticinin yanındayız. Tarımdaki plansızlığın sonucu bunlar. 10 yıl önce herkes Hicaz Narı dikti. Ama bugün para etmiyor toplanmıyor. Ama biz Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman üreticimizin yanındayız. Aldığımız narları yosul vatandaşlarımıza dağıtacağız. Ağaçta para etmiyor ama markette pahalı. Biz de Aydın’da beşer kilo olarak dağıtımına başlayacağız. Bölgemizin narı çok güzel ama, üretici adına dalında kalması üzücü.” dedi.

Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç da "Yıllar önce nar çok iyi para ederken Türkiye’de her zaman söylediğimiz gibi ürün planlaması olmadığından dolayı bütün taban arazilerine nar dikildi. Arz talepte denge kaçınca narlar para etmemeye başladı. Bende Büyükşehir Başkanımızdan patateste narenciyede olduğu gibi bölgemizde bu sene de fiyatı düşük olan narı piyasadan nar alarak piyasayı regüle etmesi yönünde talebimiz oldu. Büyükşehir Belediye başkanımız bu talebimize olumlu yanıt vererek 50 ton nar alma sözü verdi. Karacasu Ziraat Odası olarak devreye girdik., bölgemizdeki üreticilerden nar aldık. Bölgemizdeki narların hepsini Büyükşehir’in alması mümkün değil. Başkan 50 ton sonrası 10 ton daha artırarak bizleri memnun etti. Büyükşehir bizden narın kilosunu 70 Kuruştan almaya başlayınca piyasa da yükseldi.” ifadelerini kullandı.