Aydın Büyükşehir Belediyesi, ilçeler arası ulaşıma başlıyor. Denemelerin tamamlandığını ve uygulamaya geçileceğini açıklayan Başkan Özlem Çerçioğlu, ilk etapta Nazilli-Kuşadası ve Nazilli-Aydın’ın doğusu olmak üzere iki güzergahta, 61 araçla hizmet vereceklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi, ASKİ için alınan 31’i kepçeli 7 kamyon, 20 kamyonet, 102 pikap ve 6 otomobili kiralayarak hizmete sundu. ASKİ’nin bu araçlarla 17 ilçede hizmete başlayacağını belirten Başkan Çerçioğlu, araç sayısını üç katına çıkardıklarını belirtti. ASKİ’nin yanında, deneme seferleri yapılan ilçeler arası taşımaya da geçileceğini kaydederek, “Özellikle engelli vatandaşlarımız için iyi olacak, ekonomik, çok ucuza taşıyacağız. 47 adet 8-15, 11 adet 10 metre ve 3 tane 6 metre özelliklerinde kiraladığımız araçlarımızla 1. etapta taşımaya başlayacağız. 1. etap Nazilli’den başlayacak, Kuşadası’na kadar Nazilli, Aydın, Söke ve Kuşadası güzergahı, 2. etapta Nazilli ve doğu Aydın’a sefer olacak. Mevcut ilçe taşımaları devam edecek. Büyükşehir Belediyesi de mevcut minibüs esnafımız da taşımaya devam edecek. Taşımada ulaşım için kart uygulaması da olacak. Bu çalışmalarımız da devam ediyor. Fiyatları ekonomik olacak.” dedi.

Öte yandan bazı ilçelerde AYBEL’e verilen belli sokaklardaki ücretli otopark uygulaması yanında Efeler ilçesinde de sözleşmesi sona eren firmayla sözleşme yenilenmedi. Efeler'deki bazı cadde ve sokaklardaki ücretli otoparkları Büyükşehir Belediyesi’nin işletmeye başladığını belirten Özlem Çerçioğlu, diğer firmalarla sıkıntısı olan vatandaşlara da yardımcı olacaklarını söyledi.