Aydın Büyükşehir Belediyesi, Bozdoğan ilçesinde üreticiden aldığı 100 ton patatesi, 20 bin yoksula dağıtacak. Bozdoğan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile protokol imzalayan belediye, kooperatif aracılığıyla alacağı patatesleri 5’er kiloluk torbalar halinde evlere dağıtacak.

Bozdoğan’da düzenlenen protokol töreninde konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, üreticiye her zaman sahip çıkacaklarını söyledi. Daha önce de üreticiden aldıkları 52 ton portakalı ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını belirten Çerçioğlu, “Burada üretilen patatesten 100 ton alacağız. Bunları Aydın’da, yoksul 20 bin vatandaşımıza dağıtacağız. Hem üreticimize destek olacağız hem de fakir fukaraya sahip çıkacağız. Sadece patates değil, Büyükşehir olarak üreticimize diğer ürünlerinde de destek vereceğiz. Aracıyı, komisyoncuyu kaldıracağız. Fakir fukaranın yüzünü güldürüreceğiz. Aydın’da kimse aç yatağa girmez, soğukta üşümez.” dedi.

Eymir Mahallesi’nde düzenlenen protokol imza törenine, Başkan Çerçioğlu’nun yanısıra Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın da katıldı. Bozdoğan’da 8 bin ton patates üretimi yapıldığını belirten Apaydın, aracılar olmadan patatesin doğrudan satılmasının üreticiye destek olduğunu söyledi. Desteğe teşekkür eden Bozdoğan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yalçın Çakır ise, “Tarlada patates 1,1 veya 1,2 TL. Bozdoğan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığıyla aldığımız patatesi, direkt olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi alacak. Aracılar ortadan kalkacak. Üretici, birkaç tüccarın eline bırakılıyor. Onlar, fiyatı istedikleri gibi ayarlıyorlar. Biz fiyatı düşürmeden hem üreticiyi hem de tüketiciyi koruyacağız.” dedi.