Mahkemenin sokak ve caddelerdeki ücretli otoparkları iptal etmesi üzerine yeni bir düzenleme yapan Aydın Büyükşehir Belediyesi Nazilli, Didim, Söke ve Kuşadası ilçelerinde bazı cadde ve sokaklarda otoparkları ücretli hale getirdi. Buraların işletmesi ise belediye şirketi olan AYBEL İnşaat Organizasyon Spor Hizmetleri Temizlik Ltd.Şti.’ye beş yıllığına kiralandı.

Mahkeme kararına istinaden gerekli gerekli düzenlemeleri yaptıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Ulaşım Koordinasyon Merkezi (AYKOME)’nde konunun görüşüldüğünü ve kurul kararıyla meclise getirildiğini söyledi. Bazı belediye başkanlarının, buraların işletmesinin ilçe belediyelere verilmesinin kanunen mümkün olmadığını söylediğini aktaran Başkan Çerçioğlu, “Mahkeme kararına uyduk. İmar planındaki değişiklikler ve uyulması istenen kurallara uyulmuştur. AYKOME’nin kararını komisyona havale etmiyorum. Bakanlık bir karar aldı, artık apartmanın önündeki sokaklar, evin tapusuyla satılıyor. Bu noktaya geldi iş. Bakanlığın aldığı kararlar bunlar. İstanbul’da evin önünü çizip otopark olarak satıyorlar. Bu yetki, Aydın Büyükşehir’e verilmiş. Bu konuda bir yasa değişikliği yapılırsa biz buna uyarız, yoksa Aydın Büyükşehir Belediyesi kanunların üzerinde değil. Otopark kendi mülkiyetinizdeyse işletebilirsiniz.” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan oylamada Nazilli, Didim, Kuşadası ve Söke'de yol, cadde, sokak, meydan ve benzeri yerler üzerindeki otopark yerlerinin AYBEL'e kiraya verilmesi, oy çokluğuyla kabul edildi. Buna göre Söke’de beş yıl süreyle aylık 7 bin, Kuşadası'nda beş yıl süreyle aylık 10 bin, Didim'de beş yıl süreyle aylık 10 bin ve Nazilli'de beş yıl süreyle aylık 7 bin lira bedelle belirlenen cadde ve sokaklardaki otoparkları işletecek.