Aydın’da fırıncıların 250 gr. ekmeği 1 TL yapmasından sonra aynı gramajdaki ürünleri 50 kuruşa satılan ve büyük rağbet gören Halk Ekmek, Efeler dışındaki ilçelerde de kurulacak. Halk Ekmek satış noktalarında uzun kuyruklar oluştuğunu belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler'deki 30 bin kapasiteli fırına ek olarak Kuyucak’ta 100 bin, Bozdoğan’da ise 30 bin kapasiteli fırınları açılacağı söyledi.

Başkan Çerçioğlu, yaptığı açıklamada, “Geçen yıl Efeler ilçesinde açılışını yaptığımız fırın sayesinde, vatandaşımıza ucuz ve kaliteli ekmek yediriyoruz. Hiçbir katkı maddesi içermeyen ekmeğimiz sevildi. Kuyucak’ta 100 bin, Bozdoğan’da 30 bin kapasiteli iki adet daha Halk Ekmek fabrikası açacağız. Efeler ilçesindeki 30 bin üretimle birlikte toplam 160 bin ekmek kapasitesine ulaşacağız. Amacımız, zor ekonomik koşullarda dar gelirli vatandaşlarımızın bütçelerine katkı sağlamak, sosyal belediyecilik.” dedi.

Özel İdare’den Büyükşehir Belediyesi’ne geçen Ege Et için de yeni yatırımlar yaparak ilçelerde şube açacaklarını aktaran Çerçioğlu, “Aydın’da ayda bir defa dahi olsa evine et alamayan ailelerimiz var. Bütün halkımızın et tüketebilmesi için önümüzdeki günlerde Halk Et uygulamasını başlatacağız. Ege Et tesislerine yeni yatırımlar yapacağız. Ege Et, 5 milyon TL yatırımla sadece Aydın’ın değil, Ege Bölgesi’nin en önemli et kombinalarından biri olacak. Aydın'ın ilçelerinde Halk Et satış noktaları açacağız. Halk Ekmek fabrikaları ve Halk Et, üç ay içinde halkın hizmetinde olacak.” dedi.