Aydın Ticaret Odası (AYTO), yerel gazetelere ilan vererek 13 maddelik isteklerini sıraladı. Aydın’dan seçilecek yedi milletvekiline seslenen AYTO Başkanı Hakan Ülken, “Bizim siyasetimiz, ekonomi siyaseti.” dedi.

AYTO'nun bildirisinde şunlar yer aldı: “Aydın’ın bölgesel teşvik uygulamasındaki yaşadığı adaletsizliğin giderilmesi. Aydın’a havaalanı. Denizli–Aydın–İzmir yüksek hızlı tren hattı. Aydın–Denizli–Antalya otoyolunun yapılması. Aydın il genelindeki çevre yollarının yapılması. Jeotermalin ekolojik dengeyle olan ilişkilerini tespit edip pozitif sonuç çıkması halinde termalin turizm, sera bölgeleri, şehir ısıtması için kullanıma açılması ve kaynaktan Aydınlıların daha fazla faydalanması. Aydın’a lojistik merkezi kurulması. Bölge müdürlüklerinin tamamının daha önceden olduğu gibi Aydın’da olması. Türk turizminin artık Antalya–İstanbul ekseninden çıkarılarak, Aydın turizminin İstanbul–Antalya ligine yükseltilmesi. Aydın’ın serbest sağlık bölgesi ilan edilmesi. Çine’den trenyoluyla yük taşımacılığı için Güllük Limanı ile bağlantısının yapılması. Aydın’ın bir spor kenti haline getirilip modern bir stadyum ve yeni spor komplekslerinin yapılması. Dağınık ve verimsiz ADÜ bölünerek üç üniversite kurulması, eğitim kenti olan Aydın’da vakıf üniversitesi kurulması için gerekli desteğin sağlanması.”

Daha önce çeşitli tarih ve platformlardaki toplantılarda bu isteklerini dile getirdiklerini söyleyen AYTO Başkanı Ülken, “Taleplerimizin birçoğunu, 11 Ekim 2014 tarihinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımı ile gerçekleştirmiş olduğumuz 1. Aydın Ekonomi Zirvesi’nde dile getirmiştik. Mevcut milletvekillerimize ve mevcut hükümete dile getirdiğimiz talepleri, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimden sonra gelecek hükümete ve milletvekillerimize aktardık. Aynı şekilde isteklerimizi, odamızı ziyarete gelen siyasilere de iletiyoruz. Yeni seçilecek olan hükümetin ve Aydın milletvekillerinin, taleplerimizin gerçekleşmesi için gereken hassasiyeti göstereceklerine yürekten inanıyoruz.” dedi.