Aydın’da 2015 yılının ilk üç aylık döneminde 186 milyon 190 bin TL’lik ödenekle İl Milli Eğitim Müdürlüğü ilk sırada yer aldı. Aydın’da yatırımcı kuruluşlar için tahsis edilen 417 milyon 772 bin TL ödenekten 62 milyon 907 bin TL’sinin harcandığı belirtildi.

Aydın İl Koordinasyon Kurulu'nun 2015 yılı 2. dönem toplantısı, Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör başkanlığında İl Planlama ve Koordinasyon Merkezi toplantı salonunda yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Güngör, 2015 yılı yatırım programı kapsamında Aydın’daki proje çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. 2015 yılının ilk üç aylık döneminin değerlendirilmesinin yapılacağını kaydeden Vali Yardımcısı Güngör, “Aydın genelinde yatırımcı kuruluşlarımıza üç aylık dönemde projeleri için 417 milyon 772 bin TL ödenek tahsis edilmiştir. Bu ödenekten yatırımlarımız için bugüne kadar 62 milyon 907 bin TL harcama yapılmıştır. Yatırımlarımızda yüzde 15 nakdi ve yüzde 47 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Proje tutarı 2 milyar 194 milyon 156 bin TL olan 267 ana projeden 11’i tamamlanmıştır. Ödenek sıralamasında yatırımcı kuruluşlarımız içerisinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü 186 milyon 190 bin TL ödenekle ilk sırayı almıştır. İkinci sırada 68 milyon 912 bin TL ödenekle DSİ 21. Bölge Müdürlüğü, üçüncü sırada ise 36 milyon 216 bin TL ödenekle Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü yer almıştır. dedi.

Ardından yatırımcı kuruluşların yetkilileri, Aydın ve ilçelerinde devam eden ve tamamlanan yatırımlar ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Toplantıya Vali Yardımcısı Güngör, İl Planlama ve Koordinasyon Müdür Vekili Cemile Yıldızer, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, yatırımcı kuruluş müdürleri, oda temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Koordinasyon kurulu toplantısında jeotermal kaynaklardan sulama kanalları ve Büyük Menderes Nehri’ne dökülen atıklar da gündeme geldi ancak konuyla ilgili tatmin edici bir açıklama ve bilgilendirme yapılmadı. Aydın Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mahmut Nedim Barış, jeotermal kuyular ve işletmelerin denetimsiz çalıştığını, atık sularıyla sulama kanalları ve Büyük Menderes Nehri’ni kirletmeye devam ettiklerini söyledi.