Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, karekodlu çek uygulaması sayesinde piyasada karşılıksız ve sahte çek riskinin azalacağını ümit ettiklerini söyledi.

Piyasada çekle ödemelerin daha güvenli hale getirilmesi amacıyla Kredi Kayıt Bürosu (KKB) tarafından Türkiye Bankalar Birliği (TBB) işbirliği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteği ile geliştirilen karekodlu çek uygulamasının başladığını belirten AYTO Başkanı Hakan Ülken, ticari hayatta yeni dönem olarak gösterilen uygulamanın çek ile yapılan alışverişleri daha güvenli, ticareti daha kolay ve hızlı hale getirmeyi hedeflediğini belirtti. Ülken, "Bu sayede piyasada karşılıksız ve sahte çek riskinin azalacağını ümit ediyoruz." dedi.

Ticaret hayatında en büyük sıkıntıların başında karşılıksız çıkan çekler olduğunu kaydeden Ülken, "Karşılıksız çıkan çeklerde hapis cezasının kaldırılması ile hiçbir cezai yaptırım kalmadı. Bu yüzden pek çok AYTO üyesi mağdur oldu. Karekodlu çekle birlikte reel sektörün karşılıksız çek mağduru olmasının önüne geçilebilecek." ifadesini kullandı.