Aydın Ticaret Odası (AYTO), 500 üyesiyle Antalya 22. Uluslararası Anfaş Food Product Gıda İhtisas Fuarı ile Anfaş Bevex 4. Uluslararası İçecek İhtisas Fuarı’na çıkarma yaptı. Geçen yıl 200 üyesinin İnşaat Fuarı’na katılımını sağlayan AYTO, gıda ve içecek fuarına 504 üyesiyle katıldı. Rekor katılımdan dolayı teşekkür eden fuar yetkilileri, AYTO Başkanı Hakan Ülken’e teşekkür plaketi verdi.

Antalya’da bu yıl 22. Uluslararası Anfaş Food Product Gıda İhtisas Fuarı ile Anfaş Bevex 4. Uluslararası İçecek İhtisas Fuarı’na, AYTO üyeleri büyük ilgi gösterdi. Aydın’dan 10 otobüs ve özel arabalarla 504 kişi fuarlara gitti. AYTO’nun da stant açtığı fuarla ilgili olarak üyelerine seslenen Başkan Ülken, "AYTO Uçuruyor" projesinin amacının, Aydın ekonomisini uçurmak olduğunu söyledi. Her üyelerinin kendi ilgi alanı olan fuarlara katılmasını beklediklerini ve desteklediklerini belirten Ülken, “Asıl amacımız, AYTO uçuruyor derken Aydın ekonomisini uçurmaya çalışmaktır. Bu noktada 2 bin 500 üyemizi fuarlara götürdük. Üyelerimizi, götürdüğümüz fuarlarda en iyi şekilde ağırlıyor ve konaklama imkanları sağlıyoruz. Bu fuarlara üyelerimiz, kendi aidatlarından biriken ücretle gidiyorlar. Hiçbir üyemizle ilgili ayrım yapmadan, fuarla ilgili tüm üye sektörlerimizi bu fuarlara davet ediyoruz. Gelmek isteyen tüm üyelerimizi fuarlara götürüyoruz. Bugün bir rekor kırdık, Türkiye rekoru. Zaten bu rekor bize aitti, 200’ün üzerinde üyelmizle Antalya’da İnşaat Fuarı'na katılmıştık. Bugün de bunun iki katından fazla, 504 üyemizi Antalya’daki Gıda Fuarı’na götürdük. Bu oda, üyeleri için var. Üyeleriyle birlikte güçlü.” dedi.

Türkiye’de, oda olarak bir seferde toplu olarak en çok üyeyle fuara katıldıklarını vurgulayan Hakan Ülken, “Bu tür fuarlar, üyelerimizin ufkunu açmakta ve daha ileriye dönük plan ve programlar yapmalarını sağlamakta. Bu fuarlara katılan Aydınlı oda üyelerimiz, fuarlarda kendi alanlarındaki yenilik ve gelişmeleri de yakından görme ve bunları Aydın’a taşıma imkanı buluyorlar. Burada firmalarla yaptıkları ikili görüşmelerle de Aydın’ın ürünlerinin pazar alanının daha da gelişmesini sağlıyorlar. Bu sayede hem Aydın hem ülkemiz hem de oda üyelerimiz kazanıyor. Bundan sonra da bu tür fuarlara üyelerimizi götürmek için tüm gücümüzle çalışacağız. Bu rekoru kıracağımıza da inanıyorum, oda ve üyelerimiz bunu başaracak güçte.” dedi.

Çeşitli illerden 400 firmanın katıldığı fuara KKTC, İran, Almanya, Japonya, Malezya, Moldova, Balkan ülkeleri, Suudi Arabistan, Irak, İran, Pakistan, Rusya, Hollanda, İtalya, Almanya, Azerbaycan ve BAE başta olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinden yiyecek ve içecek sektörünün ilgi gösterdiği belirtildi.