Alibeyköy’de yapılan 5’inci. Levent projesinin ikinci etabını satışa sunduklarını açıklayan Torunlar GYO Başkanı Aziz Torun, kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda da bulundu.
Torunlar GYO ve KİPTAŞ işbirliğiyle TEM Alibeyköy kavşağında, inşa edilen 5’inci Levent projesinin ikinci etap satışlarına ilişkin düzenlenen toplantıda konuşan Aziz Torun, projenin milyar 800 milyon liralık yatırımla 473 bin metrekare arazi üzerine inşa edildiğini ve 2017’de tamamlanacağını söyledi. Semtlerin Batı’ya doğru geliştiğini söyleyen Aziz Torun, “Biz de 5’inci Levent diyerek, Levent’i Batı’ya doğru büyütmüş olduk” dedi.
Torun, kentsel dönüşümde; değişim, dönüşüm ve gelişim olmak üzere üç kriterin dikkate alınması gerektiğini belirterek, "Yoksa dönüşüm, sadece risk taşıyan binaların yıkılıp yeniden yapılması olmamalı. Parsel bazında dönüşüme taraf değiliz, adalar bazında olması gerekiyor. Büyük ölçekte olduğu uzaman donatılara alan ayırma imkanı oluyor. Böylelikle altyapıya da yatırım imkanı doğuyor. Bu projede bizim sosyal donatılarda çok zengin alanlarımız var" dedi.
Türkiye’nin en büyük elektrik ulaşım hattının önemli bir kısmını yerin altına aldıklarını vurgulayan Aziz Torun, “50 bin metrekare kablo döşeyerek 80 milyonluk yatırım yaptık elektrik deplase hattına. Bu, özel sektörün en büyük elektrik deplase hattıdır. İSKİ hattını da deplase ettik. Bütün bunlar 82-83 milyonluk yatırım demek. Bu projede sağlıksız yapıların kaldırılarak daha sağlıklı binaların yapılması sağlandı” ifadelerini kullandı.
Son zamanlarda, yaklaşık 8-10 yıldır tanıtımda daire alanların fırsat yakaladığını belirten Torun, “Bizim fiyat politikamızda aradaki marjın daha makul olmasını esas alarak, fiyatları belli bir seviyede tutmaya karar verdik. İkinci etap satışında önemli bir fiyat avantajı olduğunu düşünüyorum. İkinci etapta 900 dairemiz var ve ilk tanıtım dönemi de alacaklar için fırsat olacak. Ciro beklentimiz ise 900 milyon lira ile 1 milyar lira arasında” dedi.