G20 hükümetlerarası ekonomik işbirliği platformuna üye devletlerin iş dünyasını bir araya getiren B20 toplantısı Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de başladı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) başkanlık yaptığı toplantıya Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da katılıyor.

Four Seasons Otel'de gerçekleşen toplantıda konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bakü'de küresel ekonomiyi konuşmak için geldiklerini söyledi. Bu sene Türkiye'nin G20'ye başkanlık yaptığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, küresel ekonomiye Türkiye'nin yön verdiğini savundu. Azerbaycan'ın bu sene Türkiye'nin misafiri olarak G20'de yer aldığını dile getiren TOBB başkanı, "Bu müthiş bir fırsat. İki kardeş ülke G20'de daha fazla aktif olmalıyız." dedi.

Başbakan Yardımcısı Babacan da yaptığı konuşmasında, farklı coğrafyalardan iş dünyasının görüşünü alarak G20'nin gündemine dahil etmeyi hedeflediklerini bildirdi. Söz konusu toplantıya Azerbaycan ve diğer komşu ülkelerden katılan temsilcilerin görüşlerine önem verileceğini vurgulayan Babacan, "Bu toplantının sonuçlarını, buradan gelecek önerileri, fikirleri ve talepleri G20'nin masasına İnşallah taşıyacağız." dedi.

Türkiye'nin bu sene G20 dönem başkanlığı çerçevesinde düzenlenen B20 Bölgesel Danışma Toplantısı TOBB'un başkanlığında, Azerbaycan Girişimciler Teşkilatları Milli Konfederasyonu (ASK), Ekonomik İşbirliği Örgütü(ECO), Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi ile birlikte düzenleniyor. Azerbaycan Ekonomi ve Sanayi Bakanlığı ve Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi'nin desteğiyle yapılan toplantıya, ekonominin çeşitli alanlarında faaliyet gösteren 140'tan fazla şirketin temsilcileri, Bağımsız Devletler Topluluğu Finans ve Bankacılık Konseyi ve BM Kalkınma Programı'nın Bölgesel Merkezi'nin temsilcileri, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün Rusya Milli Komitesi temsilcileri ve Bulgaristan, Yunanistan, Romanya'nın Ticaret ve Sanayi Odaları'nın başkanları ve bir çok ilgili kurum ve kuruluşlar katılıyor. Toplantı bu gün sona erecek.