Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ekonominin güvenle işleyeceğini belirterek, "Bu çark ancak güvenle döner. Güven varsa, istikrar varsa bu çark döner. Güven ve istikrar zemini gevşediği anda, Allah korusun sıkıntı hızlı görülür. Ekonomik istikrar hızlı bozulur. Bunun uyarısını tekrardan yapmakta fayda görüyorum." dedi.

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) 14. Olağan Genel Kurul Toplantısı Çırağan Sarayı’nda düzenlendi. Toplantıya; katılım bankaları yöneticileri, birlik üyeleri, Sermaye Piyasası Kurulu yöneticileri katıldı. Toplantıya katılan Ali Babacan, burada yaptığı konuşmada, ekonomi için güvenin öneminden bahsetti. Aksi takdirde Türkiye gibi cari açığı olan bir ülkenin ekonomisinde hızlı bozulmalar yaşanacağını aktaran Babacan, şöyle konuştu:

"Siyasi istikrar zemini bir gevşerse, bir zayıflarsa, hele hele Türkiye gibi cari açığı olan bir ülkenin ekonomisindeki tablo çok hızlı bozulur. Cari açığı olmak ne demek? Dış borcunu sürekli çevirmek, artı cari açık kadar da dışardan finansman sağlamaya her sene her sene mecbur olmak demek. Bu döviz finansmanı, öyle Merkez Bankası’nın sağladığı likidite ile olmaz. Yeşil döviz gerekiyor, cari açık o demek. Kendi paramızla finanse edemiyoruz cari açığı, öyle bir sorun var. Ekonomi ancak güvenle işler. Bu çark ancak güvenle döner. Güven varsa, istikrar varsa bu çark döner. Güven ve istikrar zemini gevşediği anda, Allah korusun sıkıntı hızlı görülür. Ekonomik istikrar hızlı bozulur. Bunun uyarısını tekrardan yapmakta fayda görüyorum."