Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, aslolanın sanayiden kazanmak olduğunu, refahın da bu sayede artacağını söyledi.

Özdilek Holding tarafından hayata geçirilen River Plaza’nın açılış töreninde konuşan Babacan, “Sanayiden kazanacağız, sonucunda güzel mekânlarda oturacağız, yaşayacağız, çalışacağız. Ama sanayide kazanmadan, dışarıdan borçlanarak lüks mekânlarda yaşamak, çalışmak, alışveriş yapmak sürdürülemez. Dolayısıyla sanayiden kazanacağız, oradan kazandıklarımızla refahımızı arttıracağız.” dedi. Babacan, yatırımcılara da şöyle seslendi: “Aman sanayiyi ihmal etmeyin. Pergelin ayağı gibi bir ayağınız sanayide diğer ayağınız ayrı sektörlerde dursun. Ama esas olan sanayidir. Katma değer sanayidedir.”

Ticarette ve siyasette güvenin önemine de değinen Babacan, şunları kaydetti:

“Ticari bağlarda nasıl güven esassa, taahhütleşmede sözün tutulması esassa, nasıl ticarette sözler ve taahhütler yerine getirildikçe itibar oluyorsa siyasette de onun aynı olduğunu gördüm. Ekonomi yönetimi olarak doğruyu dillendiriyor, problemleri paylaşıyorsanız; hedefler için çabalıyor, programlar açıklayıp uyguluyorsanız itibar ve güven geliyor. Güvenin ardından her şey daha kolay oluyor. Güven ve itibar olmayınca ticaret de, siyaset de kolay olmuyor.”

Başbakan Yardımcısı daha sonra River Plaza’nın hayırlı olması, helal gelir getirmesi temennisinde bulunarak açılış kurdelesini kesti. Ardından da River’da yer tutan Finansal Kurumlar Birliği’nin bürosunu hizmete açtı.