Bafra Domino’s Pizza, güvenilir gıda ödülünü aldı.

Bafra'da faaliyet gösteren Domino’s Pizza önünde yapılan törende ödül hakkında açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bafra İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Sakine Şişman,
Güvenilir Gıda Projesi kapsamında oluşturulan heyetle Bafra ilçesinde bulunan gıda işletmelerinin teknik ve hijyenik şartlarının iyileştirilmesine çalıştıklarını söyledi. "En iyi denetçi tüketicinin kendisidir' prensibinden yola çıkarak oluşturulan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Alo Gıda 174 Hattı da gıda kontrol hizmetlerinin yürütülmesinde önemli bir rol oynamaktadır." diyen Şişman, 2012-2015 yılları arasında 184 Alo Gıda ihbarı yapıldığını o işletmelerin gıda kontrolörleri tarafından denetlendiğini ifade etti.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan da Güvenilir Gıda Projesi ile ilçedeki gıda üreticilerinin Türk Gıda Mevzuatına uygun üretim yapmalarının sağlanmak istendiğine dikkat çekti. Kaymakam Arslan, "Güvenilir Gıda Beratı, gıda üretim yerleri ve toplu tüketim yerlerini kapsamaktadır. Berat, farklı zamanlarda denetçiler tarafından denetlenen işyerlerinin denetimlerden olumlu sonuç alması ve denetim komisyonunda oy birliğine varması durumunda iş yerine verilecektir. Bu proje ile daha hijyenik, daha sağlıklı ve güvenilir gıda üretilip, satılacak, böylece bu anlamda Bafra adından söz ettirir hala gelecektir." dedi.

Konuşmasının ardından Bafra Kaymakamı Halis Arslan Domino’s Pizza Bafra şubesi İşletmecileri Ergül-Fatih Duman’a ödülünü takdim etti.