Samsun un Bafra ilçesinde salçalık kırmızı biber hasat zamanı başladı. Türkiye'nin 2. Çukurovası olarak bilinen Bafra Ovasında yaklaşık 26 bin dönüm arazi üzerinde salçalık kırmızı biber dikimi ve hasadı gerçekleştirildi.

Samsun'un Bafra İlçesi Karpuzlu mahallesinde çiftçilikle ve komisyonculukla uğraşan Merset Alataş bu seneki salçalık kırmızı biberin çiftçiler tarafından hasadının başlandığını söyledi.
Alataş, ’’Geçen sene salçalık kırmızı biberin Bafra hal çıkış fiyatı 70 kuruştan başlayıp 1.40 kuruşa kadar yükselmişti. Geçen sene salçalık kırmızı biber çiftçilerimizin yüzünü güldürmüştü. Bu sene ise hasadına yeni başlanan kırmızı biberin hal çıkış fiyatı 1 ile 1,20 TL ediyor. Bu da gösteriyor ki her seneye nazaran salçalık kırmızı biber ekimi yapan çiftçilerimizin yüzü gülmekte. Çünkü zarar etmiyorlar. Salçalık kırmızı biberleri Bafra Ovası'nda toplayıp Türkiye’nin önemli şehirleri olan Mersin, Maraş, Urfa, Kayseri, Gaziantep ve Amasya'ya sevkiyat yapılıyor. Genellikle buraya gönderdiğimiz kırmızı biberlerde bizlere salça, közlemelik ve sanayide fabrikalarında işlenerek kumaş boyası olarak karşımıza çıkıyor. Şu an Bafra Ovasında iyi tarım yapıldığı için ürünlerimizde hem kaliteli hem de birinci sınıf. Nedeni ise Bafra’daki ürünün kaliteli ve her zaman aranan ürün olması. Bizler Bafra'daki değerli çiftçilerimizin emeğinin karşılığını almalarını istiyoruz, zarar etmemelerini istiyoruz. Çünkü Bafra ovasında yetişen salçalık kırmızı biber hem havasını, hem toprağını sevdi. Çiftçilerimiz bu ürünü yaptığında elimde kaldı, satamadım diye bir sıkıntı yaşamıyorlar. Şu an Bafra'da 2 adet salça fabrikası da mevcut. Onlar da çiftçilerle ön protokol yaparak yaptıkları salçalık kırmızı biberlerini alıyorlar. Diyebiliriz ki geçen sene olduğu gibi bu sene de salçalık kırmızı biber ekimi gerçekleştiren çiftçilerimizin yüzleri güldü. Maalesef bu sene Karpuz ve kavun ekimi yapan çiftçilerimizin de dert ve çile yılı oldu. Hasadına yeni başlanan salçalık kırmızı biber fiyatlarından çiftçilerimiz memnun.’’ dedi.