İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Türkiye’yi onlarca yıl geriye götürecek darbe girişimde bulunanları milletin affetmeyeceğine dikkat çekerek "Darbe gibi, hukuk ve demokrasi dışı her türlü arayış bizleri ancak kaosa sürükleyecektir. Türkiye’nin kalkınması ve ekonominin gelişmesi için en iyi yol demokrasi yoludur" dedi.
İstanbul Sanayi Odası Meclisi’nin aylık olağan toplantısı, ’Milli İradeye Saygı ve Demokrasimize Koşulsuz, Tereddütsüz Sahip Çıkmanın Milletimiz, Ülkemiz, İş Dünyamız ve Sanayimiz İçin Önemi’ ana gündemi ile gerçekleştirildi. Türkiye’nin olağanüstü gündemi nedeniyle normal tarihinden bir hafta önce gerçekleştirilen toplantıya, Meslek Komitesi üyeleri de katıldı.
İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan açılış konuşmasında, dünyanın 18’nci büyük ekonomisi olan Türkiye’yi onlarca yıl geriye götürecek, yıllarca alın teriyle elde edilen kazanımların yitirilmesine neden olacak, toplumun refahını ve mutluluğunu zedeleyecek darbe girişiminde bulunanları milletin asla affetmeyeceğini söyledi. Yaşanan sorunlara çözümün sadece hukuk ve demokrasi çerçevesinde aranılması gerektiğine dikkat çeken Bahçıvan, "Darbe gibi, hukuk ve demokrasi dışı her türlü arayış bizleri ancak kaosa sürükleyecektir. Hiçbir darbe bugüne kadar ülkemize yarar getirmemiştir, getirmeyecektir. Hep şuna inandık: Türkiye’nin kalkınması, ekonomimizin gelişmesi için en iyi yol demokrasi yoludur. Demokrasi, yeryüzündeki mevcut yönetim modelleri içerisinde en az kötü olanıdır. Demokrasinin sorunlarına yine demokrasinin sınırları içinde kalarak çare aramak herkese fayda, istikrar ve huzur sağlayacaktır" dedi.
Provokasyonlara açık bir süreçteyiz
Türkiye’nin çok zorlu ve sancılı bir dönemden geçtiğini belirten Bahçıvan, "Kurt dumanlı havayı sever. Dolayısıyla provokasyonlara açık bir süreçteyiz. Böyle bir dönemde atılacak her adım sağduyu ve akıl çerçevesinde olmalıdır. Vatandaşlarımız, kendilerinin ve başkalarının can ve mal güvenliğine zarar verecek davranışlardan sakınarak; provokatif çağrılara ve tahriklere itibar etmemelidir. Öte yandan; devlet kurumlarına ve özellikle de milletimizin göz bebeği olarak kabul edilen Türk Silahlı Kuvvetlerimize duyulan güveni yıpratacak her türlü söz ve davranıştan sakınmalıyız. Çok acı bir olay yaşadık, ama bu olay karşısında vatanımıza duyduğumuz bağlılık kat be kat artarak, birbirimize kenetlenerek tek yürek olmayı bir kere daha başardık. Milletin iradesine ve demokrasiye kast edenlere karşı hangi görüşte olursak olalım, hep birlikte el ele sergilediğimiz birlik, beraberlik ve dayanışma bugün olduğu gibi bundan sonra da mutlaka devam etmelidir" şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı kararlı ve cesur bir duruş sergiledi
Bahçıvan, Türkiye’nin demokrasi tarihi içinde kara bir leke olarak yer alacak, paralel yapı olarak adlandırılan illegal örgüt tarafından planlanan ve gerçekleştirilen 15 Temmuz gayri meşru darbe teşebbüsünün herkesi derinden sarstığını söyledi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) bombalayan uçaklarla, masum ve savunmasız sivillere kurşun yağdıran acımasız bir alçaklıkla karşı karşıya kaldıklarını belirten Bahçıvan, "15 Temmuz gecesi, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cesur ve kararlı duruşu olmak üzere, Başbakan Binali Yıldırım’ın, Hükümetin; tüm siyasi partilerin, devletin kurumlarının; işçi ve işveren örgütlerinin; sivil toplum ve meslek kuruluşlarının; medyanın; "Darbeye hayır!" diyerek bugünümüz ve yarınımız için anlamlı bir karşı duruş göstermesi ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kendi içindeki hiyerarşik yapısını koruması, Emniyet Teşkilatı’nın fedakarca gayretleri bu toplumun her ferdi için hayati bir öneme sahip olmuştur. Hep birlikte, el birliğiyle demokrasi tarihimizin en önemli zaferlerinden biri yazıldı. Aziz milletimize ve hepimize büyük geçmiş olsun" diye konuştu.
Alacakaranlıktan yarınlar için umut doğdu
Bahçıvan, Kurtuluş Savaşı’nı gerçekleştiren Gazi Meclisin, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, millet iradesinin temsil edildiği güzide bir kurum olduğunu vurgulayarak "TBMM bütün sorunların yegane meşru çözüm yeridir. İşte bu anlayış eşliğinde milli iradeye karşı çıkanları, milletin bölünmez bütünlüğünü ortadan kaldırmayı hedefleyenleri, TBMM’ye bomba atıp vatandaşlarımıza ateş açanları şiddet ve nefretle kınıyoruz. Milletimiz bu aziz topraklardaki bin yıllık var olma mücadelesinden edindiği bilgi, deneyim ve ferasetle devletinin ve seçilmiş Hükümetinin yanında durmuştur" dedi.
Türk halkının demokrasimize sahip çıkmanın eşsiz bir örneğini sergileyerek, demorasimize sahip çıkarak, dünyaya 3’üncü dünya ülkesi olmadığımızı gösterdiğini, 15 Temmuz gecesinin alacakaranlığından yarınlar için umut çıktığını belirten Bahçıvan, şunları söyledi: "Bu hiç kolay değildi. İnsanlarımız canı pahasına eşsiz bir vatanseverlik örneği gösterdi. Demokratik sistemi işler halde tutma konusunda halkımızın sergilediği takdire şayan çaba, bütün dünyanın örnek alacağı bir ders niteliğindedir. İşte dünyaya bu demokrasi dersini veren Türkiye bir üçüncü dünya ülkesi değildir. Demokrasisiyle, güçlü ekonomisiyle, köklü değerleriyle, istikrarlı kurumsal yapısıyla hem dünyada hem de bölgesinde önemli bir ülkedir".