Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen MITT 2015 Seyahat ve Turizm Fuarı'nda Türkiye standını gezdi ve incelemelerde bulundu.

Stantları inceleyen bakan Çelik katılımcılar ile fotoğraflar çektirdi ve görüşmeler yaptı. Daha sonra basına kapalı şekilde Rus sektör temsilcileri ile de görüşen bakan, yerel basına mülakatlar verdi. Görüşmelerin ardından bakan Çelik, Rus meslektaşı Rusya Kültür Bakanı Vladimir Medinski ile görüşmek üzere fuardan ayrıldı.

Uluslararası MITT 2015 Moskova Fuarı'nda bin 500 metrekarelik alana kurulan Türk standında geleneksel tatil merkezleri yanı sıra Türkiye'nin 27 farklı bölgesinden de tanıtım grupları, şirketler ve otel temsilcileri yer aldı. Türk standında fuar boyunca "Türkiye Dünyanın En Büyük Müzesi" adlı resim sergisi açık olacak. Ayrıca Türk dans grupları yöresel halk oyunları katılımcıların beğenisine sunuyor.

18 ile 21 Mart tarihleri arasında hizmet verecek olan MITT Fuarı, bu yıl 57 bin metrekarelik alanda 8 pavyonda kuruldu. 22. kez düzenlenen fuarda bu yıl ilk defa Myanmar, Bahreyn ve Yemen de yer alıyor. Geçtiğimiz yıl fuara Rusya'nın 77 bölgesinden 37 bin 436 ziyaretçi katılmıştı. Organizatörler bu yıl yüzde 5 ile 9 arasında ziyaretçi artışı bekliyor.