Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Orkide ve Ekiz yağlarının üretildiği Küçükbay tesislerinde incelemelerde bulunarak, "Türkiye’nin gururu Küçükbay." dedi.

AK Parti İzmir’deki milletvekili adayı da olan Bakan Eroğlu, Ödemiş ilçesinde çiftçilere sertifika dağıtımıyla başladığı programında, Şubat ayında İhracatın Yıldızları ödülü verdiği Orkide’yi ziyaret etti. Çalışanlarla sohbet eden ve tesisleri dolaşan Eroğlu, Küçükbay AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay ile değerlendirmelerde bulundu.

Eroğlu’na ziyaretinde AK Parti Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve bakanlık müsteşarları eşlik etti. Sıcak bir atmosferde geçen ziyarette Orkide’den övgüyle bahseden Bakan Eroğlu, "Biz de evlerimizde 122’nin üzerinde ülkeye ihraç edilen, dünyanın en kaliteli yağı Orkide yağlarını kullanıyoruz." dedi. Küçükbay'la İzmir'le ilgili projelerini de değerlendiren Veysel Eroğlu, 501 projeyle İzmir’i sadece Türkiye’nin değil, dünyanın incisi yapacaklarını söyledi. Ellerinde bulunan projelerin tamamını 2019 yılına kadar hayata geçireceklerini açıklayan Eroğlu, "İzmir için büyük düşünüyoruz, İzmir’in kalkınmaya ve gelişmeye ihtiyacı var. İzmir’de deniz turizmini, doğa turizmini şaha kaldıracağız. Konuşmak yerine çok çalışarak, Ege’nin incisi İzmir’i daha müreffeh bir şehir yapacağız." diye konuştu.

İktidarın yaptığı çalışmaları takip ettiklerini ve beğendiklerini ifade eden Ahmet Küçükbay da Bakan Eroğlu’na, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Hükümetin kararlarının sektöre artı değer kattığının altını çizen Küçükbay, "Hayata geçirdiğimiz yeni yatırımlar doğrultusunda yükselen üretim ve ihracat oranlarımızla hedeflerimizi daha da ileriye taşıyoruz. Her geçen gün dünya ile rekabet gücümüz artıyor. Kalitemizden taviz vermeden, Ekiz ve Orkide yağlarını tüm dünyanın sofralarına ulaştırıyoruz." şeklinde konuştu.